vanaf €1.750,00
Offerte aanvragen

Bushmen expeditie 1 week

Created with Sketch. Tanzania
Not Rated

Reisduur

7 dagen

Vertrekdatum

Elke dag

Groepsgrootte

n.v.t

Reisthema

 • Bouwstenen,
 • Individuele rondreizen,
 • Tanzania,
 • Tanzania,

Over de reis

BUSHMEN EXPEDITIE

Deze reis is bedoeld voor mensen die de prachtige authentieke Afrikaanse cultuur en manier van leven in zijn totaal willen ontdekken en ervaren. De reis richt zich voornamelijk op het verkennen van enkele van de 120 verschillende culturen in de Tanzaniaanse samenleving. We bezoeken drie grote inheemse stammen om meer te leren over hun traditionele manier van leven. We bezoeken de Hadzabe, de laatst overgebleven stam van jagers en verzamelaars in Tanzania, ook bezoeken we de Datoga en de Masai, de twee herdersstammen en tegelijkertijd elkaars grootste vijanden aller tijden.

Deze reis toch nog iets aanpassen?

View More

HIGHLIGHTS

 • Lake Natron bezoeken
 • Meelopen in en Masai dorp
 • Lake eyasi
 • De Datoga dorpen bezoeken
 • Slapen bij de Hadzabe gemeenschap
 • fietsen door Mto wa Mbu
 • Op safari in Manyara National Park

Dag planning

Dag 1 Arusha-Lake Natron

Reisfoto's

Vanaf het hotel in Arusha rijden we na het ontbijt met ingepakte lunchboxen rechtstreeks naar Lake Natron. Lake Natron is een sodameer aan de voet van de actieve Ol Donyo Lengai-vulkaan.
Het gebied rond Lake Natron is een bijna verlaten maanachtige omgeving. De inheemse bevolking van het gebied zijn de Maasai-mensen. Na vijf uur rijden kom je aan in het zeer mooie en adembenemende Oldonyo Engai (berg van God) en het Maasai-landschap, waar onze camping zich bevindt. Nadat we de tenten hebben opgezet, kun je naar de oevers van het sodameer lopen.

Het rode Natronmeer ligt niet ver van de grens met Kenia en is minder dan drie meter diep. De oppervlakte van het meer hangt af van het waterniveau. Wanneer dit niveau stijgt tijdens het droge seizoen, verdampt veel water en stijgt het zoutgehalte tot een niveau waarin zoutlievende micro-organismen goed kunnen leven. Hieronder vallen bepaalde bacteriën die net als planten fotosynthese toepassen om te kunnen leven. Meestal zijn deze blauw van kleur, maar die in het Natronmeer worden gekenmerkt door een rood pigment. Hieraan heeft het meer zijn opvallende rode kleur te danken. algen en zoöplankton gedijen - die op hun beurt de flamingo's aantrekken die langs de oever van het meer lopen,

of je kunt ervoor kiezen om naar de Engero Sero-watervallen te lopen. Deze wandeling slingert omhoog door een schaduwrijke kloof (heerlijk in de hitte) tussen steile kliffen. Je zult tijdens deze klim ook een paar keer de rivier oversteken. Na een paar uur bereik je echter een prachtig natuurlijk zwembad omgeven door steile rotswanden - overspoeld door watervallen van bronwater en omgeven door palmbomen.

Diner en overnachting op de camping

Dag 2: Meelopen in een Masai dorp

Reisfoto's

Vandaag begin je je dag zo vroeg mogelijk net na een kopje koffie en een koek en rijd je naar het Maasai-dorp om samen met de Masai-familie een dag te beginnen en betrokken te raken bij hun dagelijkse werk zoals water halen met emmers, brandhout, koeien melken, koeien slachten en geiten, armbanden maken enz., Routine activiteiten.
De Masai heeft ook een taakverdeling naar geslacht, geslacht en leeftijd. Mannen gaan erop uit met masai-mannen,
vrouwen met de vrouwen, maar je kunt ervoor kiezen om beide te doen of om te wisselen.

Je chauffeur rijdt terug naar het kamp en brengt je een warme lunch in het Maasai dorp.

Aan het einde van de dag kunnen de wat meer avontuurlijke mensen, de Oldoinyo Lengai proberen te beklimmen. Deze klim begint meestal om middernacht en je klimt ongeveer zes uur door de nacht heen om bij zonsopgang het spectaculaire uitzicht op de top te bereiken. Iedereen die aan deze wandeling begint, moet begrijpen dat het een zeer zware klim is, en dat aangezien dit een actieve vulkaan is, er dus hoge risico's aan verbonden zijn. Als je dat wilt, neem je na aankomst op het kamp in de ochtend een ontbijt en rust je uit voor de lunch en vertrek je naar je volgende bestemming.
Diner en overnachting in uw kamp.

Dag 3: Lake Eyasi

Reisfoto's

Na het ontbijt of de lunch in je kamp aan Lake Natron, rijd je rechtstreeks naar Lake Eyasi.
Na een stoffige paar uur durende rit ten zuidwesten van Karatu en de Ngorongoro-krater, komen we aan bij de noordelijke oever van Lake Eyasi.

Na het ontbijt of de lunch in je kamp aan Lake Natron, rijd je rechtstreeks naar Lake Eyasi.
Na een stoffige paar uur durende rit ten zuidwesten van Karatu en de Ngorongoro-krater, komen we aan bij de noordelijke oever van Lake Eyasi.

Na het ontbijt of de lunch in je kamp aan Lake Natron, rijd je rechtstreeks naar Lake Eyasi.
Na een stoffige paar uur durende rit ten zuidwesten van Karatu en de Ngorongoro-krater, komen we aan bij de noordelijke oever van Lake Eyasi.

Na het ontbijt of de lunch in je kamp aan Lake Natron, rijd je rechtstreeks naar Lake Eyasi.
Na een stoffige paar uur durende rit ten zuidwesten van Karatu en de Ngorongoro-krater, komen we aan bij de noordelijke oever van Lake Eyasi.

Dag 4: De Datoga-dorpen

Reisfoto's

Vandaag begin je je dag vroeg bij Lake Natron en rijden we naar de Datoga-dorpen om de hele dag door te brengen bij de traditionele families van de Datoga-gemeenschap. U zult hun interessante cultuur leren kennen en uzelf bezighouden met hun dagelijkse routine; ze hebben een arbeidsverdeling zoals Maasai dat ook doet. Vrouwen gaan dus om met Datoga-vrouwen en doen hetzelfde werk als vrouwen - hetzelfde geldt voor mannen. Je wordt natuurlijk vergezeld door een lokale gids van dezelfde stam die Engels en de lokale stamtaal spreekt.

Diner en overnachting op uw kampbasis.

Dag 5 en 6: De Hadzabe gemeenschap

Reisfoto's

Vandaag rijden we ongeveer 45 km naar de schuilgrotten van Hadzabe Bushmen, diep in de bush. Een bezoek aan deze stam is zeer de moeite waard. Zij zullen u laten zien waar en hoe ze leven en jagen. Ze leven volledig van de bush en door boog jagen. Alles wat ze gebruiken is gemaakt van lokale materialen, inclusief hun bogen die zijn bespannen met girafpees en hun pijlen die zijn bedekt met dodelijk gif. Hun taal lijkt op die van de Kalahari Bosjesmannen-stam (die te zien waren in de film ‘The Gods Must Be Crazy’ uit 1980) met gebruik van klikgeluiden. Je zult twee dagen met Hadzabe doorbrengen om te leren hoe je kunt overleven zonder voedsel en hoe je kunt groeien zonder medicijnen en hoe je hun klikgeluidstaal moet spreken.

Dag 7: Fietsen door Mto wa Mbu

Reisfoto's

Na het ontbijt 's ochtends onder de baobabboom, zul je misschien wat speciale dansen te zien krijgen en kun je meedansen en afscheid nemen van Hadzabe. Na het afscheid rijden we terug naar Mto wa Mbu met een lunchpakket.
Onderweg hebben we dan een stop in Karatu-stad, waar we lunchen.
Tijdens de avond komen we aan in het kamp.

Daar staan mountainbikes op ons te wachten om naar de culturele stad mto wa mbu te fietsen. Mto wa Mbu is een heel klein en mooi stadje in de buurt van Manyara National Park, er zijn zoveel mooie Makonde-ambachten, bananen- en rijstplantages in de straten van mto wa mbu, erg leuk om deze stad per fiets te ontdekken.

Diner en overnachting in uw basiskamp.

Dag 8: Manyara National Park

Reisfoto's

Vroeg in de ochtend na het ontbijt, rijden we naar het dichtstbijzijnde Manyara National Park. Hoewel het klein van formaat is, is dit park een van de meest diverse reservaten van het land. Lake Manyara beslaat tweederde van het park. Op de achtergrond is de muur van de Great Rift Valley, waarvoor het grondwaterbos ligt, open graslanden nabij de waterkant van het meer en het Soda-meer. We genieten van een picknicklunch in dit gebied, dat bestaat uit open grasvelden, warmwaterbronnen, dichte bossen en steile berghellingen. Lake Manyara National Park is een vogelparadijs met meer dan 350 soorten vogels. Het park is ook beroemd om zijn unieke en ongrijpbare boomklimmende leeuwen. In de late uurtjes rijden we terug naar het vliegveld om je vlucht naar huis te halen.

Inclusief | Exclusief

 • Volpension tijdens een safari
 • Privé safarigids
 • Maasai Experience-tour
 • Verlengde Toyota Land Cruiser
 • Privé safari-jeep van 4 x 4 met opklapbaar dak om wild te bekijken
 • Transfers in beide richtingen tussen de internationale luchthaven
 • Parkkosten
 • Alle maaltijden tijdens een safari
 • Aankomst / vertrek van de luchthaven
 • Meet and Greets op de luchthaven
 • Datoga bezoek tour
 • Hadzabe bezoek tour
 • Overheidsbelastingen, BTW en servicekosten met betrekking tot accommodatie en inclusief maaltijden
 • Visum voor Tanzania.
 • Persoonlijke uitgaven (bijv. Wasgoed, telefoon, dranken, enz.)
 • Maaltijden die hierboven niet worden vermeld
 • Fooien en alle items van persoonlijke aard

Reislocatie

Created with Sketch. Tanzania

Extra informatie

Maximale positieve impact tijdens deze reis?
Ten eerste planten wij een boom voor elke reiziger die bij ons boekt. Maar we gaan verder. Omdat wij in de landen die wij aanbieden al jaren projecten ondersteunen met Vrijwillig Wereldwijd weten wij als geen ander hoe we op een goede manier iets kunnen terug doen voor de bevolking daar. Dus boek je bij ons een reis dan zorgen wij dat er een klein percentage van je reissom ten goede komt aan een echt nuttig project.

Ook is er de mogelijkheid om zelf een periode mee te helpen op een project. Dit kunnen we dan tijdens of na je reis inplannen. Zo kom je nog meer in aanraking met de mensen en de cultuur. Vraag ons naar de mogelijkheden.
Meer informatie over de kosten
bij 2 personen 1999,- per persoon
bij 3 en 4 personen 1850,- per persoon
bij 5 en 6 personen 1750,- per persoon

Een reis samenstellen is natuurlijk maatwerk. Het is goed om te weten dat de totaalprijs zoals nu genoemd richtprijzen zijn. We zullen met iedereen contact opnemen om de individuele wensen te bespreken. Aan de hand van deze wensen kan de totaalprijs nog behoorlijk verschillen. Kies je voor wat meer basic accommodaties of juist luxer? Wil je er een activiteit uit halen of juist toevoegen? Dit zijn natuurlijk allemaal zaken die de totaalprijs zullen beïnvloeden.

Ook is er vaak een gereduceerd tarief voor kinderen. We gaan graag met jou om de tafel zitten om alle mogelijkheden te bespreken. Wij hebben reizen voor elk type reiziger en budget.
Created with Sketch.
vanaf €1.750,00

Informatie

Meer mooie reizen