vanaf €1.995,00
Offerte aanvragen

Familie rondreis Java en Bali

Created with Sketch. Java & Bali
Not Rated

Reisduur

17 dagen

Vertrekdatum

Elke dag

Groepsgrootte

n.v.t

Reisthema

 • Bali,
 • Individuele rondreizen,
 • Java,

Over de reis

met je gezin is een mooie manier om je kinderen wereldwijs te maken. Zo maken ze kennis met andere culturen, ondernemen bijzondere activiteiten en leren een hele andere manier van leven kennen.

Tijdens deze reis ga je twee bijzondere eilanden van Indonesië ontdekken. De reis begint op Java waar je eerst de leuke stad Yogyakarta beter leert kennen, met de trein gaan we dan door naar Malang waar,  je aan de slag zult gaan in een traditionele community, waar je vrijwilligerswerk zult gaan doen (optioneel, we kunnen dit ook vervangen voor leuke uitstapjes.  Na het vrijwilligerswerk gaan we de mt Bromo bekijken en maak je de oversteek naar het eiland Bali dat door de vele bezienswaardigheden, veelzijdige cultuur en de mooiste stranden bij veel reizigers een populaire reisbestemming is. Benieuwd naar de hoogtepunten van deze reis en het reisprogramma? Lees dan snel verder!

Dit is een voorbeeldreis, je kunt deze rondreis altijd aanpassen naar je eigen wensen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen

View More

HIGHLIGHTS

 • Een tour door de stad Yogyakarta (o.a. de Borobudur en de Merapi vulkaan)
 • Zonsopgang bekijken op de Bromo vulkaan
 • Snorkelen en dolfijnen spotten op Bali
 • Een bezoek aan het Monkey Forest
 • Een dag op pad met een rijstboer in Ubud
 • Kamperen op een prachtig strand op Java
 • (Optioneel) aan de slag op vrijwilligersprojecten in Malang (Java)

Dag planning

Aankomst Java & Yogyakarta

De reis begint op Java. Na een lange vlucht komen we uiteindelijk aan in Yogyakarta waar we de eerste dagen zullen verblijven. We brengen onder andere een bezoek aan de Borobudur. Dit is de grootste Boeddhistische tempel ter wereld en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Een bezoek aan deze bijzondere tempel is zeker de moeite waard. Verder doen we een city tour door Yogyakarta langs de bezienswaardigheden van de stad en brengen we per jeep een bezoek aan de Merapi vulkaan. Deze vulkaan is circa 3.000 meter hoog en is de meest actieve vulkaan van Indonesië.

Treinreis en vrijwilligerswerk Malang

We zetten onze reis per trein voort richting het oosten van het eiland naar Malang. In deze stad zullen we de komende dagen vrijwilligerswerk gaan doen. Maar voordat we echt aan de slag gaan worden we verwelkomt met een welkomstdiner en een introductie over wat ons de komende dagen te wachten staat. Het vrijwilligerswerk zal onder andere bestaan uit het organiseren van sport- en spelactiviteiten voor een traditionele community. Verder zullen we aan de slag gaan voor de stichting Wees een Kind en maaltijden uitdelen aan kansarme mensen die wonen en leven langs het treinspoor van Malang.

Kamperen en de Bromo vulkaan Java

Na een aantal intensieve dagen vrijwilligerswerk nemen we afscheid van het project. Maar niet getreurd: de reis gaat verder. We reizen af richting de Bromo vulkaan. De Bromo is een actieve vulkaan met een bijzondere omgeving. Het lava heeft alles rondom de krater verwoest en een grijs maanachtig landschap achtergelaten. We maken een wandeling vanaf Jemplang richting Cemara Lawang waar we de komende nacht zullen verblijven. Tijdens de wandeling komen we langs de Jago tempel en de Pelangi waterval. De volgende ochtend staan we vroeg op en gaan we per voet naar Mt. Pananjakan viewpoint. Eenmaal boven worden we getrakteerd op een prachtig uitzicht van de omgeving van de Bromo vulkaan. We zullen samen ontbijten en genieten van de zonsopgang. De wandeling wordt gegarandeerd een intensieve maar onvergetelijke ervaring.

Naar Bali & dolfijnen spotten per bootje

Het is tijd om Java achter ons te laten en beginnen aan het tweede deel van de reis: het prachtige Bali. Dit is één van de bekendste eilanden van Indonesië vanwege de prachtige rijstvelden en mooiste stranden. We maken per boot vanaf Java de oversteek naar Bali en gaan door naar vissersdorpje Permuteran. Hier gaan we het onderwaterleven van Bali ontdekken. Vanwege de prachtige koraalriffen en vele bijzondere vissen is dit een populaire plek om te snorkelen. De volgende dag gaan we door naar Lovina waar we dolfijnen gaan spotten. Omdat de dieren zich voornamelijk in de ochtend laten zien, gaan we al vroeg met een boot de zee op. De rest van de dag gaan we heerlijk relaxen aan het strand om bij te komen van de intensieve dagen.

Ubud ontdekken (Bali)

We reizen verder af naar Ubud. Dit ligt in het midden van Bali en wordt gezien als het cultureel middelpunt van het eiland. De omgeving bestaat voornamelijk uit veel groen met palmbomen en rijstvelden. Een populaire attractie in Ubud is het Monkey Forest. Hier wonen meer dan 250 apen die erg nieuwsgierig zijn en graag dichtbij komen. De ideale plek om apen in het wild te bekijken. Verder gaan we in Ubud een dag op pad met een traditionele rijstboer waar we van alles zullen leren over het lokale leven en hun manier van wonen en werken. Na een lunch bij de boer thuis gaan we een wandeltocht maken door de rijstvelden en de rest van de omgeving van Ubud ontdekken.

De kustplaats Sanur (Bali) en laatste dag reis

De laatste stop van onze reis door Indonesië is Sanur. Deze kustplaats ligt ten noorden van Bali en de ideale plek om lekker aan het strand te liggen en te genieten van de zon. We sluiten de reis af met een gezamenlijk afscheidsdiner waar we samen terug kijken op een mooie en bijzondere reis. We maken ons klaar voor de terugreis en gaan vanaf Bali terug naar Nederland waar we worden opgewacht door vrienden en familie.

Inclusief | Exclusief

 • Informatiebrochure met info over het reisprogramma, het vrijwilligerswerk, handige tips etc.
 • Begeleiding voor vertrek vanuit Wereldwijd Reizen (hulp bij de voorbereidingen).
 • Begeleiding ter plaatse van Nederlandse/Belgische en lokale begeleiders.
 • Overnachtingen in hotels/lodges.
 • Maaltijden: ontbijt
 • Vervoer ter plaatse (onder andere: taxi- en busvervoer).
 • Activiteiten/bezienswaardigheden.
 • Projectdonatie.
 • Vliegticket
 • Vaccinaties en medicijnen
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Toestemmingsformulier met bijbehorende documenten (o.a. geboorteakte. Dit geldt alleen voor minderjarigen deelnem(st)ers).
 • Extra privé uitgaven ter plaatse (bijvoorbeeld souvenirs).
 • Maaltijden en drinken buiten het ontbijt

Reislocatie

Created with Sketch. Java & Bali
Created with Sketch.
vanaf €1.995,00

Informatie

Meer mooie reizen