Duurzaam reizen | Onze visie

Vaak wordt reizen geassocieerd met een nadelige impact voor onze wereld. Met name de milieu en klimaatproblemen die dit met zich mee brengt. Vooral het vliegen zorgt voor CO2 uitstoot wat bijdraagt aan het broeikaseffect. Daarnaast komen er nog andere stoffen vrij, zoals stikstofoxiden, roet en andere broeikasgassen. Gelukkig zijn er veel goede initiatieven om hier wat aan te doen en dit te compenseren. Daarover later meer.

Maar eerst even iets belangrijkers, wij bij Wereldwijd Reizen geloven namelijk dat reizen iets heel positiefs voor de wereld kan en zou moeten zijn. De wereld leren begrijpen kan op geen betere manier dan die te ervaren met je eigen zintuigen. Er is volgens mij niets mooier dan je zelf op deze manier te ontwikkelen en je kinderen de wereld te laten zien, proeven en aanraken.

duurzaam_wereldwijd_reizen_klein

In aanraking komen met eeuwen oude culturen en gebruiken, tropische regenwouden, koraalriffen of woestijnen zorgt vaak voor een ander perspectief. Het even afstand nemen van je eigen dagelijkse realiteit en comfort zone zorgt voor persoonlijke groei, het in contact komen met mensen en gezinnen uit een andere cultuur zorgt voor meer begrip.

Dit zijn allemaal dingen waar volgens ons, de mens juist zo veel behoefte aan heeft en wat kan bijdragen een mooiere wereld.

Hoe zorgt Wereldwijd Reizen voor maximale positieve impact

We proberen reizen zo samen te stellen dat je altijd de mooiste plekken van een land ziet maar ook in aanraking komt met de lokale bevolking zodat je ook een echte culture ervaring krijgt. Denk bijvoorbeeld aan een kookcursus, een nacht bij een host family of het bijwonen van een traditioneel ritueel.

We werken samen met Trees for all, dit betekend dat als je met ons op reis gaat dat je ook gelijk een boom hebt geplant. Dat is natuurlijk een geweldig begin. Maar per land bekijken we ook nog wat we terug kunnen doen voor de bevolking. We hebben hier al meer dan 15 jaar ervaring in met Vrijwillig Wereldwijd waardoor we altijd een heel mooi en zinvol project kunnen vinden wat echt meerwaarde heeft voor de lokale bevolking. Je kunt er voor kiezen om dit zelf te doen tijdens je reis. Op die manier kom je nog dichter bij de mensen en de cultuur. Maar ook als hier geen ruimte voor is in je reisplan is het goed om te weten dat er een klein bedrag van jou reissom gaat naar één van deze prachtige projecten.

Daarnaast werken we met erkende lokale ondernemers. Zodat we de lokale economie stimuleren. Op deze manier zorgen we ervoor dat onze reizen niet alleen goed zijn voor jou als reiziger maar ook voor de mensen daar.

duurzaam_wereldwijd_reizen_footprint_boom_klein

Co2 en vliegtickets

Zoals we net al beschreven hebben zorgt vliegen voor veel CO2 uitstoot. Hoe kunnen we deze Co2 compenseren? Dat is tegenwoordig niet heel moeilijk. Boek je ticket bij FLYGRN! Op die manier wordt je Co2 automatisch (deels) gecompenseerd. En boek je een reis bij Wereldwijd Reizen planten we ook nog een boom voor je. Dus op die manier kun je zonder zorgen de adembenemende wereld gaan ontdekken.

Wereldwijd Reizen biedt reizen aan zonder vlieg tickets dus dit is iets wat je zelf kunt doen. Maar heb je hulp nodig voor het vinden van een goed ticket of besteed je het graag uit aan ons dan is dat natuurlijk geen enkel probleem.