Zuid Afrika

Wereldwijd Reizen in Zuid Afrika

Zuid-Afrika ligt natuurlijk helemaal in het zuidelijkste puntje van Afrika en grenst aan de landen Namibië, Botswana, Zimbabwe, Mozambique en Swaziland. Vanaf 1600 is Zuid-Afrika tijdens de kolonisatie voor een aantal delen in bezit geweest van Nederland. Dit is tot de dag van vandaag nog terug te zien in bijvoorbeeld in de architectuur, straatnamen en taal.

Maar natuurlijk staat Zuid-Afrika ook bekend om haar bijzondere natuur en de vele safaritochten. Een van de mooiste en populairste wildparken in Afrika voor safari’s is het Krugerpark. Dit nationaal park staat bekend om de big-5 (de leeuw, de buffel, de neushoorn, het luipaard en de Afrikaanse olifant) die je hier kan spotten en trekt jaarlijks een groot aantal toeristen. Maar ook de tuinroute is echt prachtig. Er is geen mooiere manier dan om Zuid Afrika te ontdekken met een gehuurde auto en dan door het land te trekken.

Dit is ook heel goed te doen als gezin. Wij zijn zelf van Port Elizabeth naar Kaapstad gereden en weer terug. We kwamen langs de mooiste routes die we ooit hebben gereden met een auto. Het gevoel van vrijheid wat het je geeft als je door dit ongelofelijke mooie ruige landschap rijdt is onbeschrijfelijk.

Als je dit dan combineert met een aantal ontmoetingen met de bevolking sluit je Zuid-Afrika voor altijd in je hard. Een echte ontmoeting met Zuid-Afrika raakt je!

Wereldwijd_Reizen_vliegtuig_goed

Bekijk hier een video van onze reis door Zuid Afrika