vanaf €2.650,00
Offerte aanvragen

Mountainbiken in Kaapstad en omgeving

Created with Sketch. Zuid Afrika
Not Rated

Reisduur

7 dagen

Vertrekdatum

elke dag

Groepsgrootte

n.v.t

Reisthema

 • Bouwstenen,
 • Zuid Afrika,

Over de reis

Wamkela kwizantsi Afrika! In ‘Xhosa’ -een van de grootste stammen uit het oosten van Zuid-Afrika’, betekent het ‘Welkom in Zuid-Afrika’

Deze mountainbike tocht brengt je naar de meest bijzondere en iconische plekken in en rondom Kaapstad.

NOTE: Deze reis is geheel naar wens aan te passen. De reis is ook zonder chauffeur/fietsgids/gehuurde mountainbike, te boeken. Vraag ons naar een aangepast voorstel.

Deze sportieve en avontuurlijke trip vangt aan in Kaapstad, en vervolgens ga je al fietsend de wijnlanden ontdekken, Hermanus, Hemel & Aarde Valley en Elgin. Uiteraard bezoek je per fiets ook Cape Peninsula en Kaap de Goede Hoop.

De tour brengt je naar de mooiste mountainbike trails van Zuid Afrika. En niet alleen dat, maar ook bezoek je Kaapstad en Hermanus waar je in het seizoen tussen juli en november de walvissen vanaf je fiets kunt spotten!

Tijdens deze reis nemen we je mee naar de meest geweldige bergpaden en meest geweldige routes die je ooit elders zult tegen komen.

En, zou het niet geweldig zijn om deze tour te maken met je gezin, je familie, of met je beste vrienden?

View More

HIGHLIGHTS

 • Fietsen via prachtige off-road routes rondom Kaapstadeen Wijnfarm met een heerlijke lunch en wijnproeverij.
 • De fietstrails van Stellenboscheen
 • lunch-stop bij een een lokale wijnfarm voor een traditionele "boere-braai" = BBQ lunch met koffie/thee of een wijnproeverij
 • Naar Hermanus
 • Een lunch met wijnproeverij bij Creation Wines Estate
 • off-road fietsen door de gebieden van Grabouw, dit is het thuis van een aantal van de allerbeste mountainbike trails.
 • ziplinen in Grabouw
 • Tocht over Chapmans Peak
 • Boulders Beach voor een Meet en Greet met pinguins

Dag planning

Aankomst Kaapstad

Reisfoto's

Accommodatie

Vandaag word je op de luchthaven van Kaapstad opgehaald en naar het eerste hotel gebracht, waar vandaan de tour morgen zal beginnen! In de loop van de middag zal er een kennismaking plaatsvinden waar je een briefing krijgt en de fietsen klaar gemaakt worden.

Ben je al vroeg in Kaapstad? Dan is er de mogelijkheid om in de middag alvast een gave fiets-stadstour te doen (inclusief). Wil je even bijkomen, kan dat natuurlijk ook.

Een sfeervol welkomst-diner vindt plaats in Afrikaanse sfeer. De fietsgids kan gewenst hierbij aansluiten, om elkaar alvast te leren kennen.

De Tafelberg & op weg naar Wijnlanden

Reisfoto's

Accommodatie

Vandaag ga je de eerste route afleggen, van Kaapstad naar Stellenbosch in de wijnlanden van Zuid Afrika.

Vanaf het hotel word je gebracht naar de voet van de Tafelberg. Vanaf hier fiets je langs de voet van de Tafelberg naar Constantia. Hier fiets je via prachtige off-road routes (30-60km) naar een wijnfarm waar je wordt opgewacht voor een heerlijke lunch met wijnproeverij.

Na de lunch wordt je door de chauffeur naar Stellenbosch gereden, waar je aan het eind van de middag bij de accommodatie zal aankomen voor een vrij te besteden avond in Stellenbosch.

Wijnlanden en een typisch Zuid Afrikaanse Braai

Reisfoto's

Accommodatie

Vandaag ga je kennismaken met de trails van Stellenbosch, namelijk een 30-50 km route die begint in de Bottelary Hills regio. Dit gebied staat bekend om de landerijen, heuvels, wijngaarden en prachtige flora en fauna waarvan vele soorten met uitsterven worden bedreigd. Een uniek gebied!

Na het genieten van al het moois onderweg, maak je een lunch-stop bij een lokale wijnfarm voor een traditionele "boere-braai" = BBQ lunch met koffie/thee of een wijnproeverij, voordat je weer terug gaat naar de accommodatie voor een relaxte namiddag.

Een reis door Hemel en Aarde

Reisfoto's

Accommodatie

Vandaag wordt je naar Hermanus gebracht!

Een fietsvrije dag en de ochtend is geheel vrij te besteden. Je kunt kiezen voor een relaxed ochtendje bij de lodge. Wij adviseren met stip om een walvis-safari te gaan doen (juli-november is walvissen-seizoen) Quad biken is ook een optie!

Vervolgens begint de georganiseerde middag met een korte route door de oogverblindende Hemel en Aarde Valley in Hermanus, waar je neerstrijkt bij Creation Wines Estate waar een heerlijke lunch met wijnproeverij voor je gereserveerd is.

De avond is vrij te besteden. We raden een Sunset Cruise aan. Maar een avond wandeling langs de kade en een hapje in een van de gezellige restaurantjes die Hermanus kent, is een prima alternatief.

Een tocht over heuvels, dammen en door de wijnvelden van Grabouw

Reisfoto's

Accommodatie

Vandaag stap je weer op de fiets! Je hebt 40-80 km off-road voor de boeg, dwars door wijnvelden, over dammen en door de bosrijke gebieden van Grabouw, over jeep,- en single tracks met adembenemende vergezichten! Dit is thuis van een aantal van de allerbeste mountainbike trails.

Vandaag kun je ervoor kiezen om vroeg in de ochtend, of aan het eind van de middag, een bezoek te brengen aan de zipline in Grabouw, met maar liefst 13 platfroms (inclusief)

Wie durft?

Fietsend naar Kaap de Goede Hoop

Reisfoto's

Accommodatie

Vandaag staat een 40-80km lange fietstocht op het programma (verharde wegen)

Je wordt je naar het startpunt van vandaag gebracht, in Simonstown. Hiervandaan fiets je naar het beroemde Boulders Beach voor een Meet en Greet met pinguins voordat je het Cape Point National Park in fietst.

De fantastische fietstocht wordt beloond met een picnic en wijnproeverij bij de Cape Point wijnvelden, voordat je met auto of fiets naar Kaapstad rijdt over de bekende Chapmans Peak. Chapmans Peak is een van de mooiste kustroutes ter wereld!

De avond is vrij om een laatste avond te genieten van het mooie Kaapstad. Of zoals de Afrikaners zeggen 'Geniet dit baie'

Vraag ons naar een verlenging van een aantal nachten in Kaapstad of omgeving.

Einde reis!

Na een paar dagen op de fiets is het nu tijd om je weg te vervolgen, naar huis of met een leuke extensie aansluitend op dit sportief avontuur.

We hopen dat je met volle teugen hebt genoten!

Neem de tijd voor nog een paar extra dagen in het mooie Kaapstad of bijvoorbeeld over de Tuinroute of naar Johannesburg voor safari's? We hebben unieke opties in portfolio. Laat het ons weten.

Inclusief | Exclusief

 • 6 overnachtingen inbegrepen
 • Meet & Greet + transfers als aangegeven
 • 6 nachten / 7 dagen: 3*+ 4* accommodaties, incl maaltijden als aangegeven
 • Mountainbike (of E-mountainbike); Helm; Standaard pedalen en zadel; Ervaren fietsgids; Volgwagen op dag 6
 • Engelstalige fietsgids / chauffeur
 • Excursies als aangegeven
 • Entree-gelden natuurgebieden
 • NOTE: Deze reis is geheel naar wens aan te passen. De reis is ook zonder chauffeur / fietsgids / gehuurde mountainbike, te boeken
 • Vluchten
 • Reis,- en ongevallen verzekering (verplicht)
 • Dranken + overige maaltijden
 • Extra excursies
 • Extra transfers
 • Fietsschoenen
 • Persoonlijke uitgaves

Reislocatie

Created with Sketch. Zuid Afrika

Extra informatie

Meer informatie over de kosten
Prijs voor 2 volwassenen: EUR 3450 per persoon
Prijs voor 4 volwassenen: EUR 2650
Prijs voor 6 volwassenen: EUR 2200 per persoon

Een reis samenstellen is natuurlijk maatwerk. Het is goed om te weten dat de totaalprijs zoals nu genoemd richtprijzen zijn. We zullen met iedereen contact opnemen om de individuele wensen te bespreken. Aan de hand van deze wensen kan de totaalprijs nog behoorlijk verschillen. Kies je voor wat meer basic accommodaties of juist luxer? Wil je er een activiteit uit halen of juist toevoegen? Dit zijn natuurlijk allemaal zaken die de totaalprijs zullen beïnvloeden.

Ook is er vaak een gereduceerd tarief voor kinderen. We gaan graag met jou om de tafel zitten om alle mogelijkheden te bespreken. Wij hebben reizen voor elk type reiziger en budget.
Maximale positieve impact tijdens deze reis?
Ten eerste planten wij een boom voor elke reiziger die bij ons boekt. Maar we gaan verder. Omdat wij in de landen die wij aanbieden al jaren projecten ondersteunen met Vrijwillig Wereldwijd weten wij als geen ander hoe we op een goede manier iets kunnen terug doen voor de bevolking daar. Dus boek je bij ons een reis dan zorgen wij dat er een klein percentage van je reissom ten goede komt aan een echt nuttig project.

Ook is er de mogelijkheid om zelf een periode mee te helpen op een project. Dit kunnen we dan tijdens of na je reis inplannen. Zo kom je nog meer in aanraking met de mensen en de cultuur. Vraag ons naar de mogelijkheden.
Created with Sketch.
vanaf €2.650,00

Meer mooie reizen