vanaf €249,00
Offerte aanvragen

3 dagen Bromo IJen Tour met theeplantage of waterval

Created with Sketch. Java
Not Rated

Reisduur

3 dagen

Vertrekdatum

Elke dag

Groepsgrootte

n.v.t

Reisthema

 • Bouwstenen,

Over de reis

Je wordt opgehaald bij je hotel in Malang. Bezoek de theeplantage Wonosari of de Madakaripura-watervallen op weg naar het dorp Cemara Lawang. Maak kennis met de hindoeïstische cultuur en maak verbinding met de prachtige natuur. Zie zowel zonsondergang als zonsopgang. Ga dan naar het Ijen-gebied. Het meest zure meer op aarde en het grootste blauwe vuurgebied ter wereld. Deze tour start in Malang

De Malang Bromo Ijen-tour brengt je gemakkelijk in 3 dagen naar 2 spectaculaire vulkanen. Deze vulkanen zijn helemaal niet te vergelijken. Bromo is ontstaan ​​in een verbazingwekkende 10 km brede caldera, waar zwart de dominante kleur is, terwijl het Ijen kratermeer met zijn turquoise kleur ‘s werelds grootste blauwe vuurgebied is.

 

View More

HIGHLIGHTS

 • Theeplantage of waterval bezoeken
 • De Mount Bromo beklimmen
 • Ijen Kratermeer, het meest zure meer ter wereld
 • 2 nachten verblijf

Dag planning

Theeplantage of waterval bezoeken en zonsondergang mt Bromo

Reisfoto's

Accommodatie

Je Bromo Ijen-tour begint na het ontbijt, om 08:00 of 09:00 uur.
De theeplantage Wonosari ligt op een uur rijden van Malang. Lang geleden werd hoog in de mysterieuze bergen van Lawang een theeplantage geboren.
Meer zin in een bezoek aan de Madakaripura-watervallen? Daarna is het 2 a 3 uur rijden naar de parkeerplaats bij de watervallen. U moet van transportvoertuig wisselen. Je stapt op de motor - met chauffeur - en rijdt in ongeveer 15 minuten naar de ingang van de waterval. Het is een makkelijke wandeling van 30 minuten. Een lokale gids, verplicht, komt langs ... wees voorbereid om nat te worden!
Eenmaal terug bij de auto wacht je vriendelijke chauffeur op je. Ga verder naar het dorp Cemara Lawang en verken het hindoeïstische dorpsleven. Verfrissend op deze hoogte van 2217 m. Als de zon bijna ondergaat, kies dan je plek om de zonsondergang boven de Bromo te zien.
Daarna wordt u in uw hotel afgezet, aangezien het op uw tweede dag vroeg in de ochtend is.

Accommodatie:
Cafe Lava Hostel - dit authentieke hostel aan de rand van de oude caldera met een diameter van 10 km opende zijn deuren in 1988. Het wordt hostel genoemd omdat het begon met slechts 2 kamers. Omdat de locatie precies aan de rand van de caldera ligt, is een geweldig uitzicht gegarandeerd.
Elke kamer heeft een eigen badkamer met warm water en geen heide (de dagelijkse gemiddelde temperatuur in het dorp Cemara Lawang is 18-19 graden Celsius - de nachttemperaturen variëren tussen de 5 en 10 graden Celsius).

Mount Bromo, een surrealistisch landschap

Reisfoto's

Accommodatie

Wees voorbereid op uw volgende avontuur. Een privé-jeep met vierwielaandrijving - een Toyota Landcruiser - haalt je om 03:00 uur op.
De magische Bromo. Eigenlijk is het het landschap dat je mond open doet vallen. Een surrealistisch landschap van epische proporties. De zwarte vulkanische Zee van Zand en de savanne rondom de rokende krater van Mount Bromo. De caldera heeft een diameter van 10 km.
Ontmoet en begroet met de zon op het uitkijkpunt op de berg Pananjakan. Zonsopgangen zijn elke dag anders. Weersomstandigheden, seizoen en temperaturen bepalen de kleuren en uitzichten tijdens zonsopgang.
Na zonsopgang ga je de zandzee in om bij de berg Bromo te komen. Nadat je jeep geparkeerd is, is het 45 minuten lopen naar de top, het laatste deel is een trap die in de oudheid is gebouwd en verschillende uitbarstingen heeft overleefd. Kijk af en toe over je schouder om het steeds veranderende landschap te bewonderen.
De Luhur Poten-tempel is een onnatuurlijke constructie in deze prachtige vulkanische omgeving, die je aandacht zal trekken. Het is echter zelden open voor bezoekers ...
Eenmaal terug bij je jeep, keer je terug naar Cemara Lawang om te ontbijten in je hotel. Neem een ​​verfrissende douche voordat u uitcheckt en naar Bondowoso gaat.
Om Bondowoso te bereiken passeer je de Arek-Arek heuvels. Misschien heb je een paar momenten waarop je zou willen stoppen.

ACCOMMODATIE
IJen View Hotel Resort & Restaurant: als u op tijd arriveert, kunt u een duik nemen in het zwembad. Alle kamers hebben een eigen badkamer. Het hotel heeft een eigen restaurant.

Ijen kratermeer, het meest zure meer ter wereld

Reisfoto's

Het wordt weer een vroege ochtend. Maar het zal het waard zijn ...
We raden aan om om 03.30 uur te vertrekken, aangezien het twee uur rijden is van Bondowoso naar Paltuding. Je wandeling naar het Ijen-kratermeer op de top van de berg Ijen begint. De wandeling is slechts 3,3 km, maar je hebt misschien meer dan een uur nodig om de top te bereiken. De wandeling is echter schilderachtig.
Bovenaan contrasteert het bruinachtige landschap prachtig met het turkoois gekleurde meer. Je kunt niet om de krater heen lopen omdat het op sommige punten te gevaarlijk is.
Je ontmoet de zwavelmijnwerkers. Ze beginnen 's nachts te werken. Ze hakken gestolde zwavel los aan het uiteinde van keramische buizen die in de krater worden geplaatst. Daarna dragen ze zware lasten uit de krater. Eenmaal bij de kraterrand laden de meeste mijnwerkers hun vracht op een karretje en rijden ze de hellingen van Ijen af ​​naar het zwavel weeggebied achter de parkeerplaats.
Als je het gebied volledig hebt verkend en bent teruggekeerd naar de parkeerplaats, ga je verder naar de haven van Ketapang. Onderweg kunt u het Kalibendo-koffiegebied en de Jagir-waterval bezoeken.
Dan ... is je Bromo Ijen-tour ten einde.

Let op: als je de blauwe vlammen wilt zien, moet je rond middernacht vertrekken, want dat is alleen te zien als het donker is. Uw chauffeur of gids zal u informeren over de lokale omstandigheden en de activiteit van de vulkaan. Het is verplicht om de wandeling 's nachts te doen met een lokale gids. Hij zal je gasmasker meebrengen. Breng een zaklamp en warme kleding mee. Houd er ook rekening mee dat wandelen in de krater van Ijen officieel op geen enkel moment is toegestaan. Daarom is dit deel van de tour op eigen risico.
Begrijp ook dat het officiële advies van de Indonesische vulkanologie is om een ​​afstand van 1 km van het meer aan te houden.

Inclusief | Exclusief

 • Ophalen bij je hotel in Malang
 • Privévervoer met airconditioning, 4WD Jeep (Toyota Landcruiser) voor de Mt. Bromo-zonsopgangtour Toegangsprijs voor het Bromo-Tengger-Semeru National Park
 • Toegangsprijs voor Ijen kratermeer
 • 2 overnachtingen (Cafe Lava in het dorp Cemara Lawang en Ijen View in de stad Bondowoso)
 • Maaltijden: 2x ontbijt, dagelijks mineraalwater in redelijke bedragen, dagelijks vers seizoensfruit
 • Haven Ketapang word je afgezet
 • Kaartje voor de veerboot naar Bali
 • Reisverzekering
 • Persoonlijke uitgaven
 • Blauwe vuur-tour (afhankelijk van de lokale weersomstandigheden en de activiteit van de vulkaan - houd er rekening mee dat het officieel verboden is om naar de krater van Ijen te wandelen)
 • Alle lunches en diners
 • Optionele rondleidingen

Reislocatie

Created with Sketch. Java

Extra informatie

Over de prijs
volwassenen: 249 euro
kinderen: 170 euro
Created with Sketch.
vanaf €249,00

Meer mooie reizen