vanaf €1.440,00
Offerte aanvragen

Borneo reis: Sabah’s verborgen schatten

Created with Sketch. Borneo
Not Rated

Reisduur

7 dagen

Vertrekdatum

iedere dag

Groepsgrootte

n.v.t

Reisthema

  • Bouwstenen,

Over de reis

Ontdek twee van de verborgen schatten van Sabah, Orou Sapulot en Maliau Basin! In Sapulot ervaar je de gastvrijheid van Murut, waar mensen rijstwijn drinken uit enorme keramische potten en eindeloze gesprekken voeren over hun voorouders. Daag jezelf uit om de 800 meter hoge kalkstenen top te beklimmen die bekend staat als Batu Punggul, verken mysterieuze grotten en slaap op brancardhangmatten in een junglekamp hoog op een rivieroever. Geniet van traditioneel Murut-eten en navigeer in traditionele sloepen door rivieren die door het ongerepte regenwoud stromen. De tweede helft van de reis vindt plaats in Maliau Basin, vaak aangeduid als “Sabah’s Lost World”. Maliau Basin, gelegen in een afgelegen zuidelijk deel van de staat, wordt bijna volledig omringd door onoverkomelijke kliffen die het eeuwenlang van de rest van de wereld hebben gescheiden. Hoewel sommige lokale bewoners van het gebied op de hoogte zijn, zijn er geen archeologische vondsten gevonden die een permanente verblijfsvergunning in deze zone aantonen. Een Maliau Basin-expeditie is voor de echte nerds in hart en nieren als het op de natuur aankomt, en je moet ook bereid zijn om dagelijks vijf tot acht uur te lopen met een aantal uitgebreide, inspannende stukken bergopwaarts gedurende je hele tijd daar.

View More

Dag planning

Dag 1: Naar het kamp in de jungle en de grotten

Reisfoto's

Accommodatie

Je wordt opgehaald bij je hotel in Kota Kinabalu om 8 uur en daarna een transfer naar de stad Keningau (2 uur). Bij aankomst in Keningau, schakel je over op een 4 × 4-voertuig voor de verdere reis naar het dorp Labang in het binnenland voor een korte boottransfer naar het kamp. Neem plaats en geniet van een lunch in het kamp. Na de lunch maak je een korte wandeling om de onontdekte Tinahas-grotten te ontdekken. Loop door een grot met een ondergrondse stroom en verwonder je over de vorming van stalactieten en stalagmieten. Ga door met wandelen om meer van het grottenstelsel te ontdekken als je wilt. Keer terug naar het kamp voor een verfrissende duik bij de rivier. Geniet van het diner en bekijk de nachtelijke hemel vanuit het eetgedeelte voordat je in slaap valt met de geluiden van de jungle.

Dag 2: Naar Batu Punggul

Reisfoto's

Accommodatie

We worden vroeg wakker voor het ontbijt. En verlaten na het ontbijt het kamp naar het dorp Tataluan met een 4 × 4-jeep voor een excursie naar Batu Punggul, een kalkstenen top van 800 voet die uit de jungle oprijst. Voor de avontuurlijke, klauteren en klimmen naar de top (45 min - 1 uur) voor een prachtig uitzicht op de jungle-luifel beneden. Geniet tijdens uw afdaling van een picknicklunch aan de rivieroever voordat u uw reis per boot en 4 × 4 naar de waterval voortzet. De middag wordt besteed aan het verkennen van het watervalgebied en zwemmen. Slaap bij een hut met uitzicht op de waterval.

Dag 3: Verblijf in een longhouse

Reisfoto's

Accommodatie

In de ochtend kun je lekker ontspannen bij de waterval, voordat we naar het dorp gaan om in te checken, waar we slapen in een modern longhouse. De rest van de dag leren we meer over de tradities en gebruiken van deze bewoners. Het longhouse ligt boven een vallei en kijkt uit over het bos en de omliggende gebieden. De avond wordt doorgebracht met feesten en Murut-eten, wijn en lokale dansen.

Dag 4: De jungle in

Reisfoto's

Vandaag weer vroeg opstaan ​​voor het ontbijt en om 8 uur 's ochtends afscheid nemen van je lieve gastheer voor je transfer naar Maliau Basin. Bij aankomst even de benen strekken, aanmelden en genieten van een lunch. Check in en ontspan voordat u aan een inleidende wandeling door het centrum begint. Leer onderweg over de biodiversiteit van dit geweldige gebied en maak desgewenst een langere wandeling. Keer voor het donker terug naar het centrum en geniet van het diner om 19.00 uur. Na het diner maakt u een rit van 4 × 4 nachten om nachtdieren te spotten.

Dag 5: Naar de Ginseng watervallen

Reisfoto's

Sta vroeg op voor het ontbijt om 7.00 uur en vertrek om 8.00 uur voor een rit van een uur naar Agathis Camp op 4 × 4. Vanaf hier begin je aan je reis van 9 km naar Ginseng Camp (gemiddelde duur 5-6 uur) en stop je onderweg voor de lunch. Verwachte aankomst rond 14.00 uur 's middags en ga verder naar Ginseng Falls, op ongeveer 15 minuten lopen. Keer voor het donker terug naar het kamp en geniet van het diner om 19.00 uur. Licht uit om 20.00 uur na een lange dag.

Dag 6: De Maliau watervallen

Reisfoto's

Sta vroeg op voor het ontbijt en vertrek om 8 uur 's ochtends naar Maliau Falls voor een wandeling van 4,8 km per enkele reis (gemiddelde duur 2-3 uur). Breng de hele middag door bij Maliau Falls, de meest beroemde en onontgonnen parel van alle watervallen in het Maliau Basin - zwem, eet lunch en geniet van de prachtige omgeving. Om ongeveer 14.00 uur keer je terug naar Ginseng Camp op hetzelfde pad en kom je voor het donker terug aan. Ontspan en geniet van het diner voordat de lichten uitgaan.

Dag 7: Terug naar Kota Kinabalu

Reisfoto's

Vroeg ontbijt om 7 uur voordat we 9 km wandelen (gemiddelde duur 6 uur) terug naar Agathis Camp en onderweg genieten van een lunchpakket. Bij aankomst in Agathis Camp om ongeveer 13.00 uur 's middags, spring je op 4 × 4 voor de transfer van 1 uur terug naar het centrum voordat je van voertuig wisselt voor de rest van de rit naar Kota Kinabalu. De verwachte aankomst in Kota Kinabalu is rond 20.00 uur.

Inclusief | Exclusief

Reislocatie

Created with Sketch. Borneo

Extra informatie

Meer informatie over de kosten
Een reis samenstellen is natuurlijk maatwerk. Het is goed om te weten dat de totaalprijs zoals nu genoemd richtprijzen zijn. We zullen met iedereen contact opnemen om de individuele wensen te bespreken. Aan de hand van deze wensen kan de totaalprijs nog behoorlijk verschillen. Kies je voor wat meer basic accommodaties of juist luxer? Wil je er een activiteit uit halen of juist toevoegen? Dit zijn natuurlijk allemaal zaken die de totaalprijs zullen beïnvloeden.

Ook is er vaak een gereduceerd tarief voor kinderen. We gaan graag met jou om de tafel zitten om alle mogelijkheden te bespreken. Wij hebben reizen voor elk type reiziger en budget.
Maximale positieve impact tijdens deze reis?
Ten eerste planten wij een boom voor elke reiziger die bij ons boekt. Maar we gaan verder. Omdat wij in de landen die wij aanbieden al jaren projecten ondersteunen met Vrijwillig Wereldwijd weten wij als geen ander hoe we op een goede manier iets kunnen terug doen voor de bevolking daar. Dus boek je bij ons een reis dan zorgen wij dat er een klein percentage van je reissom ten goede komt aan een echt nuttig project.

Ook is er de mogelijkheid om zelf een periode mee te helpen op een project. Dit kunnen we dan tijdens of na je reis inplannen. Zo kom je nog meer in aanraking met de mensen en de cultuur. Vraag ons naar de mogelijkheden.
Created with Sketch.
vanaf €1.440,00

Meer mooie reizen