vanaf €1.550,00
Offerte aanvragen

Griekenland off the beaten track (met huurauto)

Created with Sketch. Griekenland
Not Rated

Reisduur

11 dagen

Vertrekdatum

elke dag

Groepsgrootte

n.v.t

Reisthema

 • Bouwstenen,

Over de reis

Een prachtige 11 daagse reis hebben we samengesteld met onze Griekse reisexperts, die zoveel liefde en passie voor hun land hebben. In deze reis reizen we terug naar de tijd van het oude Athene en Delfi, we doorkruisen oude routes. Ook maken we een trekking naar het wilde natuurpark van Vikos-Aoos, we genieten van smaakvol traditioneel Grieks eten, we wandelen door pittoreske dorpjes, zwemmen in kristalheldere wateren, ontdekken prachtige stranden en ontmoeten we de lokale bevolking via hun alledaagse activiteiten. Kortom een prachtige reis door het vaste land van Griekenland.

Deze reis toch nog iets aanpassen?

View More

HIGHLIGHTS

 • Athene Tour │Acropolis │Parthenon - met een gids of archeoloog
 • Het heiligdom van Delphi, de 'navel van de aarde'
 • Het heiligdom van Dodoni
 • De archeologische vindplaats Acherontas, de legendarische poort naar de onderwereld
 • Trekking op de prachtige paden van UNESCO GEOPARK van Vikos-Aoos - met een engels sprekende gids
 • Zwemmen in de verbazingwekkende rivier van Voidomatis
 • Zwemmen in kristalheldere zeeën en ongerepte stranden aan de westkust van Griekenland
 • Bezoek aan het mooie en pittoreske kustplaatsje Parga
 • Wandelen in de Vikos-kloof, het epicentrum van het Geopark - met een berggids
 • Wandelen in de steegjes van de architectonische wonderen van de Zagori dorpen en het doorkruisen van de beroemde
 • Zagori-stenen bruggen
 • Proeven van de gezonde en heerlijke lokale Griekse keuken op lokale plaatsen

Dag planning

Dag 1: Aankomst in Athene

Reisfoto's

Welkom in Athene, een van de oudste steden ter wereld met een geregistreerde geschiedenis die dateert meer dan 3.000 jaar terug. Filosofie, tragedie, komedie, geschiedenis, kunst en architectuur - allemaal symbolen van een stad die wordt beschouwd als de geboorteplaats van de democratie.
Vanaf het vliegveld word je opgehaald en naar je hotel gebracht. Vanaf je hotel kun je de stad in je eigen tempo te leren kennen. Alle informatie over de stad, wat te doen, ligt voor je klaar op je kamer.
Athene is het hele jaar door levendig en levendig!

Accommodatie: Hotel 3 * in het centrum van Athene.

Dag 2: Rondtour door Athene

Reisfoto's

Oost ontmoet West en klassiek ontmoet modern in deze iconische Europese hoofdstad. Athene is het kroonjuweel van Griekenland en een fascinerende stad voor elke bezoeker. Een stad van legendes - legendarische helden, legendarische schoonheid en legendarische gastvrijheid - Athene is een plek om in de oude geschiedenis te duiken en ondergedompeld te worden in Europa's opwindende hedendaagse cultuur.

Je kunt de dag beginnen met een bezoek aan de wereldberoemde bezienswaardigheden van de Akropolis en het Parthenon en later naar het nieuwe Akropolismuseum gaan. Je kunt de archeologische vindplaats en het museum op eigen gelegenheid of met behulp van een gecertificeerde gids (tegen betaling) verkennen. Dan kun je een wandeltocht maken door het centrum van Athene, het Griekse Gastronomiemuseum bezoeken, waar je alles leert over de culinaire geheimen van dit land en later naar de kleurrijke Centrale Voedselmarkt Varvakios Agora gaan, met een verbazingwekkende reeks lokale traditionele producten zoals olijven, kruiden, kazen en delicatessen. Je kunt je dag afsluiten met een diner met traditionele Griekse gerechten in een restaurant in Monastiraki of Plaka.

Inbegrepen: accommodatie, ontbijt

Diensten met extra kosten (optioneel): Begeleiding door een gediplomeerde gids voor de archeologische plaatsen.

Dag 3: Delphi

Reisfoto's

Bezoek aan het heiligdom van Delphi, de 'navel van de aarde'

Na je ontbijt krijg je de huurauto.

Je rijdt noordwaarts, naar Delphi. Bezoek Delphi - een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen in de Griekse geschiedenis - tijdens deze dagexcursie vanuit Athene! Reis met ons mee om de stad die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, de thuisbasis van de tempel van Apollo, te verkennen en maak een wandeling door het archeologisch museum van Delphi. Leer alles over de Griekse mythologie en geschiedenis terwijl je fascinerende monumenten ziet, en bezoek het mooie dorp Arachova.

Reistijd: 182 km (2 uur 35 min)

Accommodatie: Hotel 3 * in Delfi

Inbegrepen: autoverhuur, autoverzekering, accommodatie, ontbijt

Diensten met extra kosten (optioneel): Begeleiding door een gediplomeerde gids voor de archeologische vindplaats

Dag 4: Zagori

Reisfoto's

Aankomst in Zagori en settelen in de kamers.

Later op de dag een ontmoeting met onze vertegenwoordiger en meer duidelijkheid over het programma van de volgende dagen.

Daarna reis je met de adviezen en reisbeschrijving die je gehad hebt van onze vertegenwoordiger met de auto naar de dorpen van het westelijke Zagori.

Vanuit het Vikos-dorp, een klein traditioneel dorp met een fantastisch uitzicht op de Vikos-kloof, het dorp Aristi, de Voidomatis-rivier, Papingo "met de verbazingwekkende architectuur, het prachtige uitzicht op de" Rogovo Ovires ”,, het Zagori met het zeer oude klooster van Agia Paraskevi, het Oxia-positiepunt en de kloof van“ Mega Lakos ”en zo vele anderen ..

Aan het einde van de dag keer je weer terug naar je hotel.

Accommodatie: Hotel 3 * in het dorp Kato Pedina van Zagori

Inbegrepen: autohuur, verzekering, accommodatie, ontbijt, ontmoeting met onze vertegenwoordiger

Reistijd: 387 km (5 uur 58 min)

Dag 5: Trekking op de "steenachtige paden" en observeren van de architectuur van Zagori - ‘BRUGGEN

Reisfoto's

Deze dag kun je je enkele architectonische wonderen van Zagori bezoeken. De BRUGGEN… Je kunt ofwel verschillende plekken bezoeken die we je zullen aanbevelen in het roadbook dat we je zullen geven, of ervoor kiezen om 5 uur te wandelen (een rondwandeling) die je langs al die prachtige monumenten zal laten gaan.

Je kunt er ook voor kiezen om een ​​rondleiding met onze deskundige gids te doen. In dit geval passeer je vijf stenen boogbruggen met verschillende kenmerken zoals de grootte, het aantal bogen en sommige daarvan overschrijden twee eeuwen van leven. Verder kom je in de buurt van de stenen dorpen zoals Kipoi en Vitsa terwijl je wandelt en de traditionele architectuur bewondert in het mooie dorp Koukouli. Tijdens de route loop je over stenen paden genaamd “kalderimia” en natuurlijke paden in eikenbossen terwijl we een deel van de Vikos kloof tussen de dorpen Koukouli en Vitsa kunnen zien. Het is erg indrukwekkend en een van de belangrijkste punten van de route is de beklimming van de Vitsa-trap, een bochtig pad dat de steile helling beklimt na de Misios-brug in het dorp Vitsa.

Wandeltijd: 5 uur

Accommodatie: Hotel 3 * in het dorp Kato Pedina van Zagori

Inbegrepen: autoverhuur, verzekering, accommodatie, ontbijt

Diensten met extra kosten (optioneel): Begeleiding door onze gespecialiseerde Engelssprekende berggids en pick-nick in de natuur (10 euro p.p.).

Dag 6: Een vrije dag of deelname aan traditionele workshops.

Reisfoto's

Met behulp van het gedetailleerde reisboek dat we je gegeven hebben, kunt u uw dag doorbrengen met het bezoeken van verschillende prachtige bestemmingen, of simpelweg… uitrusten in uw mooie, gezellige en comfortabele guesthouse in het dorp Kato Pedina.

Om de mooie cultuur nog beter te leren kennen, kun je deel nemen aan verschillende activiteiten:

Optie 1: Bijenteelt in Dilofo

ALLEEN VOOR JULI EN AUGUSTUS

We bezoeken een bijenstal om het leven van bijen in de bijenkorf te ontdekken. We lopen door de regio om te zien welke bloemen of bomen de bijen bezoeken voor nectar of stuifmeel. Afhankelijk van de tijd van het seizoen oogsten we honing, verzamelen en reinigen we stuifmeel of kijken we hoe we koninginnengelei kunnen maken. We zullen leren omgaan met de bijenteeltgereedschappen.

De duur van het programma is 4 uur (vraag bij allergieën)

OF

Optie 2: Paddestoelen verzamelen

ALLEEN VOOR APRIL, MEI EN JUNI

Afhankelijk van het seizoen lopen we het bos in om verschillende soorten wilde eetbare paddestoelen die in de Zagori-regio groeien, te identificeren en te verzamelen. De eetbare soorten kunnen op verschillende manieren worden gekookt, zoals in een champignontaart, gebakken met groenten of gegrild, in het Lithos restaurant met de hulp van de chef "Takis" en tot slot zullen we ervan genieten met een prachtig uitzicht op de bergen.

Optie 3: Bijenwas en producten voor dagelijks gebruik (HET HELE JAAR DOOR)

We gaan op zoek naar de bijenwas van de bloem. Daarvan maken we lippenbalsem dit met behulp van een brandend vuurtje.

Duur 3 uur.

Optie 4: Honingbeten (HET HELE JAAR DOOR)

Onderzoek naar de honingproductie van de bij.

Het gebruik en de eigenschappen ervan leren kennen.

Ideeën ontdekken voor het gebruik ervan in onze dagelijkse keuken.

We bereiden samen honingbites: repen met ongebakken honing, sesam, gedroogd fruit, maar ook honingballetjes met ongebakken honing, cacao, fruit en stuifmeel.

We zullen ervan genieten en ze bewaren voor de rest van de reis.

Duur: 3 uur

OPMERKINGEN:

Houd er rekening mee dat deze activiteiten privé worden georganiseerd. Ze hebben geen toeristisch karakter. Door eraan deel te nemen, krijg je de kans om je de lokale bevolking te leren kennen, omdat je deelneemt aan de procedures die zij volgen om hun producten voor te bereiden.

Ook wordt u gedurende de dag een lichte snack aangeboden van hoge kwaliteit en natuurlijke, lokale, verse producten van hoge kwaliteit, bereid door onze medewerkers (ongeacht welke activiteit u kiest).

Accommodatie: Hotel 3 * in het dorp Kato Pedina van Zagori

Inbegrepen: autoverhuur, verzekering, accommodatie en ontbijt.

Diensten met extra kosten (optioneel): begeleiding door onze Engelssprekende expert / producent / fabrikant en presentatie van een van de thematische programma's die hierboven worden gepresenteerd met al het benodigde materiaal / uitrusting en met een heel speciale snack (vraag ons naar de kosten kosten).

Dag 7: Wandeling door de Vikoskloof, het epicentrum van het Geopark

Reisfoto's

Na het ontbijt heb je een ontmoeting met de Engelssprekende gids. We wandelen in de diepste en meest spectaculaire kloof van Griekenland in het hart van het Geopark Vikos-Aoos, beginnend vanuit Monodendri naar het dorp Vikos, via een route van indrukwekkende verticale kalksteenrotsen die miljoenen jaren geleden op de bodem van de oceaan zijn ontstaan .

In het laatste deel van de route ontmoeten we de eerste bronnen van de Voidomatis-rivier, de schoonste en koudste rivier van het land met een jaarlijkse temperatuur van 8,5 C waar je je eventueel kunt opfrissen.

Wandeltijd: 6 uur

Accommodatie: Hotel 3 * in het dorp Kato Pedina van Zagori.

Inbegrepen: autoverhuur, verzekering, accommodatie, ontbijt, begeleiding door een ervaren Engels sprekende berggids, transfer naar de parkeerplaats om de auto op te halen

Dag 8: Naar de kristalheldere stranden en het heiligdom van Dodoni

Reisfoto's

Na je ontbijt rijd je richting de Westzeekust. Daar kun je een aantal fantastische stranden vinden om je dag door te brengen: Syvota Perdika, Karavostasi. De rijafstand Ioannina-Karavostasi is 2u30. In het midden, en voordat je bij het strand aankomt, raden we je aan om te stoppen bij de belangrijke archeologische vindplaats Dodoni.

In de middag vervolg je je reis naar het charmante kustplaatsje Parga, waar je overnacht.

Reistijd: 2u00

Accommodatie: Appartement in Parga, aan het strand, zonder ontbijt

Inbegrepen: autoverhuur, verzekering, accommodatie, ontbijt

Dag 9: De Acherontas-poort van de onderwereld en… meer ongerepte stranden!

Reisfoto's

De volgende dag kun je genieten van zowel Parga als van de ongelooflijke stranden die je in de omgeving van Parga zult vinden. Mogelijkheid is ook om Acherontas en de grot van de Dood te bezoeken, de legendarische doorgang naar de onderwereld!

Overnachting in Parga.

Accommodatie: Appartement in Parga, netjes aan het strand, zonder ontbijt.

Inbegrepen: autohuur, verzekering, accommodatie zonder ontbijt

Day 10 – Terug naar Athene

Reisfoto's

Je vertrekt naar Athene. De reis is lang, maar we zullen je enkele suggesties doen over de plaatsen waar je pauzes kunt maken. Je brengt de auto terug naar het verhuurbedrijf.

Reistijd: 485km (6h54 min)

Accommodatie: Hotel 3 * in Athene met ontbijt

Inbegrepen: autohuur, verzekering, accommodatie zonder ontbijt

Dag 11: vertrek naar huis

Reisfoto's

Na je ontbijt wordt je per taxi naar het vliegveld gebracht.

Vlucht terug naar huis

Inbegrepen: Transfer naar de luchthaven, ontbijt

Inclusief | Exclusief

 • Transfer van de luchthaven naar het hotel in Athene (dag 1)
 • Transfer van het hotel in Athene naar de luchthaven (dag 11)
 • Het verstrekken van kaarten en gedrukt materiaal voor uw reis.
 • Een gedetailleerde handleiding speciaal opgesteld voor uw reis
 • Privé gehuurde auto gedurende de hele tour van Athene naar Epirus met verzekering.
 • Accommodatie in 3* hotels en karakteristieke lokale pensions van hoge kwaliteit, inclusief ontbijt, gratis wifi en airconditioning.
 • Begeleiding door een Engelssprekende gids bij de Vikos-kloof
 • Transfer terug voor het ophalen van de auto op de dag van de Vikos-kloof
 • Telefonische ondersteuning 24/7
 • Aansprakelijkheid van derden
 • Belastingen
 • Internationale vluchten en binnenlandse vluchten
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Toegangsprijzen voor musea en archeologische vindplaatsen
 • Rondleidingen en entreegelden voor musea en historische / archeologische vindplaatsen
 • Rondleidingen op aanvraag, zoals hierboven beschreven (extra kosten worden afzonderlijk vermeld)
 • Tolheffing op de nationale wegen
 • Dranken
 • Persoonlijke verzekering (op aanvraag)
 • Benzine
 • Auto-gps
 • BTW voor accommodatie: 0,50 -5 euro per dag per kamer rechtstreeks door u te betalen naar elk hotel (het hangt af van het hotel).
 • Accommodatie-btw (afhankelijk van het type hotel): deze varieert van 0,50 tot 5
 • euro per dag, per kamer, door u rechtstreeks aan elk hotel te betalen.
 • Lunch en diner, tenzij anders vermeld in bovenstaand voorstel

Reislocatie

Created with Sketch. Griekenland

Extra informatie

Meer informatie over de kosten
Een reis samenstellen is natuurlijk maatwerk. Het is goed om te weten dat de totaalprijs zoals nu genoemd richtprijzen zijn. We zullen met iedereen contact opnemen om de individuele wensen te bespreken. Aan de hand van deze wensen kan de totaalprijs nog behoorlijk verschillen. Kies je voor wat meer basic accommodaties of juist luxer? Wil je er een activiteit uit halen of juist toevoegen? Dit zijn natuurlijk allemaal zaken die de totaalprijs zullen beïnvloeden.

Ook is er vaak een gereduceerd tarief voor kinderen. We gaan graag met jou om de tafel zitten om alle mogelijkheden te bespreken. Wij hebben reizen voor elk type reiziger en budget.
Maximale positieve impact tijdens deze reis?
Ten eerste planten wij een boom voor elke reiziger die bij ons boekt. Maar we gaan verder. Omdat wij in de landen die wij aanbieden al jaren projecten ondersteunen met Vrijwillig Wereldwijd weten wij als geen ander hoe we op een goede manier iets kunnen terug doen voor de bevolking daar. Dus boek je bij ons een reis dan zorgen wij dat er een klein percentage van je reissom ten goede komt aan een echt nuttig project.

Ook is er de mogelijkheid om zelf een periode mee te helpen op een project. Dit kunnen we dan tijdens of na je reis inplannen. Zo kom je nog meer in aanraking met de mensen en de cultuur. Vraag ons naar de mogelijkheden.
Created with Sketch.
vanaf €1.550,00

Meer mooie reizen