vanaf €649,00
Offerte aanvragen

Woon lokaal, leef als een oost-Javaan

Created with Sketch. Java
Not Rated

Reisduur

8 dagen

Vertrekdatum

Elke dag

Groepsgrootte

n.v.t

Reisthema

 • Bouwstenen,

Over de reis

Voel je omgeving… Je huis ver van thuis. De wereld is een wijk. Leef als een lokale bewoner; dat is het idee van deze tour. Leef in een islamitische cultuur in Batu en in een hindoe Tengger cultuur vlakbij de actieve vulkaan Bromo. De natuur is net zo prachtig als de cultuur. Neem de tijd om samen te zijn met je nieuwe familie en bepaal zelf wat je wanneer gaat doen.

HIGHLIGHTS

 • Verblijf bij gastgezin in de kampong
 • Hike naar de top van berg Panderman
 • Naar de warmwaterbron Cangar
 • Naar de watervallen
 • Verblijf in een gastgezin onder de rook van de mount Bromo
 • Zonsopkomst zien bij de Bromo

Dag planning

Dag 1: Aankomst in Batu

Aankomst gedurende de dag. Welkom in Batu! Het "dorp" dat de Nederlanders al hadden ontdekt en roemden voor de gezonde lucht. Je vindt er veel zwembaden, warmwater bronnen met sulfur, en prachtige velden met bloemen, groentes en appelboomgaarden.

Jouw avontuur start...

ACCOMMODATIE:
Budi's house - Vanaf 2 uur 's middags kun je inchecken. Leer je nieuwe familie en de omgeving kennen zodat je je snel thuis voelt. De Indonesische gastvrijheid neemt je direct op in de familie.

Dag 2: Het leven in de kampong

Je kunt een dag doorbrengen met je nieuwe familie, en genieten van de omgeving waarin je woont. Een optionele toer kan altijd, je kunt er ook alleen op uit of samen met een familielid. Ontdek het leven in de kampong, bekijk hoe iedereen woont en zijn dag besteed. Speel buiten met de kinderen, help moeder in de keuken, werk mee op het land... wat je past. Ideeën om Batu te ontdekken vindt je in de lijst, samen met de openingstijden en de entreegelden.


accommodation ACCOMMODATIE
Budi's house

Dag 3: Hike naar de top van de berg Panderman

Om een idee te krijgen van het gebied waarin je een aantal dagen woont, is een wandeling naar de top van de berg Panderman een goede optie. Een prachtig uitzicht bereik je in een 4 uur durende relaxte wandeling; niets moeilijks of zwaars. Je gids wijst de weg.

In de middag heb je tijd voor jezelf. Je kunt de familie helpen met de dagelijkse bezigheden in en rondom het huis, op het veld en leer ze kennen door mee te doen met hun activiteiten zoals voetbal, naar de moskee, naar de markt, etc. Je kunt ook een activiteit kiezen uit de lijst met 'Optionele tours' of een idee nemen uit de 'Ideeën lijst'.

ACCOMMODATIE
Budi's house

Dag 4: Warm water bron Cangar, de kronkelende weg

Cangar hot spring ligt zo'n 25 km ten noorden van Batu. De kronkelende weg naar deze sulfurhoudende warm water bron is al een bezienswaardigheid. Omdat de kleuren op zijn mooist zijn in de ochtend, vertrek je na je ontbijt. Je gids laat je de off-road geheimen van het land zien. Je kunt altijd mee doen in de lokale activiteiten die je onderweg tegenkomt, zoals oogsten, een trouwerij, etc.
Eenmaal bij Cangar, geniet van je omgeving. Er is ook een waterval en een grot...

In de middag kun je lekker vakantie houden, iets kiezen uit de 'Optionele toers' of de 'Ideeën lijst'.

ACCOMMODATIE
Budi's house

Dag 5: Watervallen en een nieuw huis onder de rook van de vulkaan Bromo

Na je ontbijt vertrek je naar het Nationale Park Bromo-Tengger-Semeru. De rit duurt zo'n drie uur. Net na Probolinggo bezoek je de Madakaripura watervallen. Neem de tijd om dit verborgen plekje te bezoeken. Deze watervallen hadden al een bijzondere betekenis voor de Hindoe-gemeenschap honderden jaren geleden.

Als je weer terug bent bij de auto, rijd je verder naar het dorp Ngadisari waar je kennis maakt met de enorm gastvrije Tengger familie Nuristiyani. Zij hebben 2 kinderen van 10 en 12 jaar oud. Je hebt je eigen kamer als hide-out. Neem de tijd om de familie, de buren en iedereen die voorbij komt te leren kennen. Je hebt een paar dagen de tijd. Het zal rond een uur of drie in de middag zijn als je eenmaal bent gesetteld.

Op de namiddag kun je doen waar je zin in hebt. Zonsondergangen kunnen erg mooi zijn in dit gebied.

ACCOMMODATIE:
Mrs. Nuristiyani's home - een lokaal huis in het dorp Ngadisari. Je hebt je eigen kamer als je je wilt terugtrekken. De gemeenschapsruimte en de in- en uitloopcultuur geeft je de mogelijkheid om snel een plek te hebben in de familie.

Dag 6: Bromo zonsopkomst tour, wandel door de savanne en de landbouwvelden

Om 3 uur in de ochtend heeft Ibu Nuristiyani een licht ontbijt voor je klaar staan, met een kopje koffie of thee. De Jeep komt je ophalen en brengt je naar Mt. Pananjakan viewpoint om de zonsopkomst te bewonderen met het maanachtige landschap van Mt. Bromo en op de achtergrond de contouren van de hoogste berg van Java, de actieve vulkaan Semeru (3,676 m). Iedere 20 minuten rijst er een rookpluim uit de krater.
Laat je opwarmen door de zon en drink wat warms in een lokale warung voordat je afdaalt naar de zandzee. Als je wilt uitstappen en wandelen door de zandzee, laat het de chauffeur weten. Anders zet hij je af vlakbij de Bromo. Het is dan nog zo'n 45 minuten lopen naar de krater van de vulkaan. Neem de tijd.
Als je weer bij de auto verschijnt, kun je met de gids een wandeling maken, weg van de drukte. Wandel een aantal uren door de savanne en het grasland. Je voelt je heel kleinnietig in deze kolossale "schotel", die ooit een krater van een enorme vulkaan. Als je moe bent, kan een motorfiets je ophalen (als de telefoons bereik hebben).

ACCOMMODATIE:
Mrs. Nuristiyani's home

Dag 7: Schilderen- Lava rivier wandeling- medicinale ervaring- tengger spa

Een dag om uit te kiezen. Kies een activiteit uit de optionele toers of onderneem je eigen plan. Er zijn 5 optionele toers: schilderen op een plek naar keuze met een lokale "kunstenaar", een stevige hike door de duizenden jaren oude lava rivier, of een wandeling om de planten te zoeken voor je medicijn alvorens deze ook te maken.

ACCOMMODATIE
Mrs. Nuristiyani's home
SCHILDEREN - LAVA-RIVIER-WANDELING - MEDICINALE ERVARING - TENGGER SPA

Dag 8: Afscheidsdag van je familie

Het is de laatste van je "Woon-lokaal-avontuur". Er is nog tijd om samen met je familie wat te ondernemen of net dat laatste dingetje te doen waar je nog geen tijd voor hebt gehad.
Rond 12 uur - of elke ander tijdstip dat je wenst - brengen we je naar je volgende bestemming.

Inclusief | Exclusief

 • Pick up service Malang/Surabaya
 • Openbaar vervoer en prive transport tijdens de tour
 • Jeep voor de Mt. Bromo sunrise tour
 • Drop off service Malang/Surabaya
 • 2 optionele tours naar keuze
 • Maaltijden: ontbijt, lunch en dinner - lokaal eten, accommodatie bij een lokale familie, toegang tot alle objecten genoemd in de reisbeschrijving
 • Gids
 • Reisverzekering
 • Persoonlijke uitgaven
 • Optionele tours
 • Ticket naar en van Indonesië

Reislocatie

Created with Sketch. Java

Extra informatie

Optionele tours:
PARAGLIDING - VLIEGEN OP HET RANDJE
WAAR: BATU
BESCHRIJVING: het is mogelijk om een tandem vlucht te maken of om een (meerdaagse) cursus te doen. Je overbrugt een hoogte van 400 m. Ongeveer 365 dagen per jaar vliegbaar.
DUUR: halve dag

TREK OP MET EEN LOCAL EN LEER MEER OVER HET ISLAMITISCHE GELOOF
WAAR: BATU
BESCHRIJVING: Trek 12 uur op met een local. Hij of zij is of een familielid of een vriend van de familie waar je verblijft. Vat zijn leven, doe mee aan zijn activiteiten, en begrijp zijn plezier. Zo leer je meer over het islamitische geloof en wat het geloof inhoud.
DUUR: 24 uur

STAP OP JE FIETS EN ZIE MEER..
WAAR: BATU
BESCHRIJVING: fiets en verken. Met een fiestocht sta je dicht bij de natuur en de cultuur, onbeschermd door een blikke bak. Zeg hallo, vraag, voel de warmte en ervaar Java.
DUUR: 4 to 6 uur

EEN WANDELING DOOR LANDELIJK GEBIED
WAAR: BATU
BESCHRIJVING: verken het landelijke gebied van Java; bloemenvelden, boerenland met aardbeien, rijstvelden en appelboomgaarden. Bespreek met je gids wat je graag wilt zien.
DUUR: 4 tot 6 uur

HIKE DOOR DE OUDE BROMO RIVIER
WAAR: BROMO
BESCHRIJVING: De oude lava rivier is 35.000 jaar geleden ontstaan door een enorme uitbraak van de vulkaan. In deze oude krater ligt de nieuwe krater Bromo. Wandel door een antiek landschap.
DUUR: 4 - 6 uur

MAAK JE EIGEN MEDICIJN
WAAR: BROMO
BESCHRIJVING: lokale geneesmiddelen zijn nog steeds gebruikelijk. Loop met de gids; vind, leer en verzamel de lokale kruiden. Klaar met verzamelen? Tijd om je drankje te maken.
DUUR: 8 uur

SCHILDEREN OF TEKENEN
WAAR: BROMO
BESCHRIJVING: een lokale kunstenaar weet de mooie plekjes, maar vertel vooral wat je interesses zijn en met welke materialen je graag werkt. Hij zal de benodigde materialen meebrengen.
DUUR: 6 - 8 uur

TENGGER SPA
WAAR: BROMO
BESCHRIJVING: iedere regio, iedere kampong, heeft zijn eigen wijsheden over massages en schoonheid. Pik er wat van mee op een dagje ontspanning. Vraag de lijst aan de gids.
DUUR: 4 - 6 uur
Over de prijs:
2 reizigers: 649,- euro per persoon
3 reizigers: 570,- euro per persoon
4-6 reizigers: 489,- euro per persoon
Created with Sketch.
vanaf €649,00

Informatie

Meer mooie reizen