vanaf €0,00
Offerte aanvragen

14 dagen Lokaal Bali-Lombok Eilanden en Komodo Nationaal park

Created with Sketch. Bali
Not Rated

Reisduur

Vertrekdatum

Groepsgrootte

n.v.t

Reisthema

  • Bali,
  • Rondreizen,

Over de reis

Deze 14-daagse reis door Bali en Komodo National Park biedt een onvergetelijke ervaring met de rijke cultuur, geschiedenis en natuur van Indonesië. Van de weelderige rijstterrassen van Jatiluwih tot de adembenemende uitzichten op Padar Island en de prachtige roze stranden van Komodo Island, deze reis heeft het allemaal. Naast het verkennen van enkele van de meest iconische bestemmingen van Indonesië, biedt deze reis ook unieke culturele ervaringen, waaronder koken met lokale ingrediënten, pottenbakken en het planten van paddy’s. Dit alles wordt gedaan onder begeleiding van deskundige gidsen en met de hoogste mate van comfort en gemak, waaronder accommodatie, transport en maaltijden. Deze reis is een absolute must voor elke reiziger die op zoek is naar avontuur, cultuur en natuur in Indonesië.

View More

HIGHLIGHTS

  • Verken de prachtige Jatiluwih rijstterrassen, een UNESCO werelderfgoedlocatie
  • Bezoek de prachtige heilige tempel Taman Ayun en geniet van de warmwaterbronnen in Penatahan
  • Verken de exotische watervallen onder de berg Rinjani op Lombok
  • Bezoek het traditionele Sasak-dorp en maak kennis met hun pottenbakkerscultuur
  • Maak een boottocht door de turquoise wateren van de Gili-eilanden en ontdek het onderwaterleven tijdens een optionele snorkeltour
  • Vlieg naar Labuan Bajo om het beroemde Komodo National Park te verkennen, waar je oog in oog komt te staan met de Komodovaraan en andere wilde dieren
  • Breng tijd door met de lokale gemeenschap tijdens een unieke ervaring om Balinese rijst te planten en deel te nemen aan traditionele activiteiten zoals het maken van Penjor of Mejejahitan
  • Leer de geheimen van de Balinese keuken tijdens een kookles en verken de weelderige bossen tijdens een korte trekking
  • Bezoek de kunstenaarsdorpjes van Ubud en bewonder de prachtige houtsnijwerken en rijstterrassen

Dag planning

Dag 1: Aankomst in Bali

Een warm tropisch klimaat met vriendelijke glimlachen van de lokale bevolking zal je verfrissen na een lange vlucht. Bij aankomst in Bali en het passeren van de immigratie via de uitgangspoort zal onze tourgids je begroeten en verwelkomen. Daarna brengen we je naar je hotel voor check-in en overnachting.

Dag 2: vrij en ontspannen

Geniet van het ontbijt en de faciliteiten van het hotel.

Dag 3: bezoek aan JATILUWIH rijstterrassen (Unesco)

Na het ontbijt in je hotel bezoeken we de Jatiluwih Rice Terrace, een van de UNESCO-erfgoedsites. Het heeft een prachtig panorama op de rijstvelden die zich ontvouwen vanaf de voet van de berg tot aan de zee. De koele sfeer rondom het gebied van Jatiluwih met de goede waterirrigatie maakt dit platteland ideaal voor landbouwontwikkeling. De tweede plaats om te bezoeken is Batukaru, Taman Ayun, de koninklijke tempel en de Penatahan Hot Spring. Uiteindelijk keren we terug naar het hotel voor een vrije programma en overnachting.

Dag 4: vlucht naar Labuan Bajo -Lelor Island- Rinca island-Kalong island

Vandaag vlieg je naar het Komodo National Park. Na het uitchecken uit het hotel zal onze gids je ophalen en naar de luchthaven van Denpasar brengen. Je vliegt naar Labuan Bajo met een binnenlandse vlucht. Bij aankomst in Labuan Bajo word je verwelkomd en opgewacht door onze lokale vertegenwoordiger en directe transfer naar de haven om de boot te nemen naar Kelor Island. Bij aankomst direct snorkelen en zwemmen om te genieten van koraalriffen en talloze kleuren vis. Vervolgens gaan we naar Rinca Island. De lunch wordt geserveerd op de boot. Bij aankomst op Rinca Island beginnen we met trekking, wandelen door het typische bos om Komodo-draken en andere wilde dieren te zien (herten, varkens, apen, buffels en soorten vogels). Daarna gaan we terug naar de boot en varen we naar Fox Island. Geniet van de zonsondergang met duizend vliegende vleermuizen in de avond. Diner en overnachting op de boot.

Dag 5: Komodo nationaal park bezoeken

Vandaag vlieg je naar het Komodo National Park. Nadat je uitgecheckt bent bij het hotel, zal onze gids je ophalen en naar de luchthaven van Denpasar brengen. Je vliegt met een binnenlandse vlucht naar Labuan Bajo. Bij aankomst in Labuan Bajo word je verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger en direct overgebracht naar de haven om de boot te nemen naar Kelor Island. Bij aankomst direct snorkelen en zwemmen om te genieten van het koraalrif en de talloze kleuren van vissen. Vervolgens ga je verder naar Rinca Island. De lunch wordt aan boord geserveerd. Bij aankomst op Rinca Island begin je te wandelen door het typische bos om Komodo-draken en andere wilde dieren (herten, varkens, apen, buffels en verschillende soorten vogels) te zien. Daarna terug naar de boot en varen naar Fox Island. Geniet van de zonsondergang met duizenden vliegende vleermuizen in de avond. Diner en overnachting op de boot.

Dag 6: ontdekken van Komodo National park

Ontbijt aan boord van de boot en daarna varen naar het prachtige uitzicht op Padar Island. Bij aankomst direct wandelen om het prachtige strand en de vele kleine eilanden rond het Komodo National Park te zien. Vervolgens terug naar de boot en naar Komodo Island varen. Bij aankomst op Komodo Island begin je te wandelen om de grootste Komodo-draak en andere wilde dieren te zien, zoals op Rinca Island. Daarna terug naar de boot en door naar Pink Beach, waar het kristalheldere water en de roze kleur van het zandstrand perfect zijn om te zwemmen, te snorkelen en te ontspannen in ongerepte koraalriffen en vissen. De lunch wordt aan boord geserveerd en vervolgens gaat de reis verder naar Taka Makassar. In de late namiddag varen we naar Gili Lawa terwijl we genieten van een zonsondergang met een geweldige kleurrijke hemel, waar het diner wordt geserveerd en de resterende tijd wordt doorgebracht aan boord van de boot.

Dag 7: Labuan Bajo naar Bali– verblijf in een Balinees huis

Na het ontbijt vliegt u terug naar Bali. Vervolgens wordt u direct overgebracht naar Rumah Desa, een Balinees huis.

Dag 08: De ervaring van Paddy planting en het Balinese leven ervaren.

Na het ontbijt kunt u de unieke Balinese boerderijervaring opdoen door op traditionele wijze rijst te planten. U krijgt de kans om de koeien te leiden die de voren in de grond snijden en omkeren, vooral om zich voor te bereiden op het planten van zaden. Neem een middagpauze met verse jonge kokosnoten en een lokale Balinese lunch. Als er een evenement is in het dorp, krijgt u de kans om te integreren met de lokale gemeenschappen (vrouwen- en mannengroep) om iets te doen in onderlinge hulp - Mejejahitan voor vrouwen, het maken van Penjor voor mannen of u gaat ze maken in een Balinees huis.

Dag 09: Balinees koken en een mooie wandeling

Na een eenvoudig lokaal Balinees ontbijt bezoekt u de lokale markt om ingrediënten te kopen voor het kooklesprogramma. U leert hoe u op de Balinese manier kunt koken. Na het koken geniet u van de lunch met een menu dat al door u is bereid. Na de lunch gaat u op een korte boswandeling en vervolgens naar een warmwaterbron, waar u een bad kunt nemen voordat u terugkeert naar het huis om te douchen voor het lokale diner.

Dag 10: Dsamenkomen met Balinese studenen- weg vervolgen naar Ubud

Na het ontbijt nemen we deel aan het dorpsprogramma, bezoeken we de school en komen we een paar uur samen met de studenten en kunt u, indien gewenst, een liefdadigheidsactie (op eigen kosten) doen voor de studenten daar. In de middag volgt een eenvoudige zegening van de familie van het huis en daarna wordt u overgebracht naar Ubud voor de volgende bestemming.

Dag 11: Het dorpje Ubud verkennen

Na het ontbijt in uw hotel, bezoeken we verschillende interessante plaatsen op Bali, vooral op weg naar Ubud. Allereerst Mas Village om te zien hoe de Balinese mensen prachtige houtsnijwerken maken. De volgende bestemming is de olifantentempel van Goa Gajah en daarna bezoeken we de Tegalang rijstterrassen, een prachtige plek met een prachtig uitzicht op de rijstterrassen aan de klif. En tot slot bezoeken we het centrum van Ubud om de Ubud Art Market en het Ubud-paleis (Puri Saren) te bezoeken. Tot slot keren we terug naar het hotel voor een gratis programma en overnachting.

Dag 12: vrije dag in Ubud

Vandaag heeft u een vrije dag om zelf in te delen. U kunt ervoor kiezen om te ontspannen in uw accommodatie of om zelf op verkenning te gaan in de omgeving van Ubud. Geniet van de vele mogelijkheden die Ubud te bieden heeft, zoals een bezoek aan lokale markten, kunstgalerijen of traditionele dorpjes in de omgeving.

Dag 13: Vrije dag in Ubud

Vandaag heeft u opnieuw een vrije dag om naar eigen inzicht te besteden. U kunt uw tijd doorbrengen met ontspannen en genieten van de rustgevende omgeving van Ubud, of kiezen voor een avontuurlijke activiteit zoals fietsen, wandelen of raften op de nabijgelegen Ayung-rivier.

Dag 14: vertrek uit Ubud

U heeft de ochtend vrij te besteden tot het uitchecken om 12:00 uur. Daarna zal er een transfer plaatsvinden naar de luchthaven voor uw vertrek naar uw volgende bestemming. Met deze onvergetelijke reis door Bali en het Komodo National Park heeft u niet alleen de schoonheid van de natuur en cultuur ontdekt, maar heeft u ook een bijzondere en authentieke ervaring gehad met de lokale bevolking. Wij hopen dat deze reis een onuitwisbare indruk heeft achtergelaten en dat u vol mooie herinneringen terugkeert naar huis.

Inclusief | Exclusief

Reislocatie

Created with Sketch. Bali
Created with Sketch.
vanaf €0,00

Meer mooie reizen