vanaf €695,00
Offerte aanvragen

5 daagse tour Sukamade schilpaddenstrand en vulkanen Semeru, Bromo en IJen

Created with Sketch. Java
Not Rated

Reisduur

5 dagen

Vertrekdatum

Iedere dag

Groepsgrootte

10 personen

Reisthema

 • Bouwstenen,
 • Java,

Over de reis

Ontdek Java’s natuurlijke schoonheid met ons reisschema: Semeru, Bromo, Ijen en Sukamade Turtle Beach – 5 dagen/4 nachten. Java is een van de vele eilanden in Indonesië die deel uitmaken van de Ring van Vuur. Tijdens deze reis beklim je drie van de 452 vulkanen die deze ring vormen, waarvan alle drie actief zijn. Na deze avontuurlijke excursies, ga je verder naar Sukamade, een schildpaddenstrand in het Meru Betiri National Park.

Als je deze tour in Surabaya wilt beginnen, bieden wij de mogelijkheid om je op te halen of om zelf naar Malang te komen. De afstand tussen Surabaya en Malang is 90 km en duurt over de weg ongeveer 2 tot 3 uur op een gewone dag. Je kunt ook de trein nemen, die ongeveer 3 uur duurt en vertrekt vanuit het centrum van Surabaya. Een andere goede optie is de openbare bus, die vertrekt vanaf het busstation Bungarasih (ten zuiden van het centrum van Surabaya). Vanaf de luchthaven kun je dit busstation bereiken met de Damri-bus. Wij bieden verschillende opties aan, zodat je jouw reis naar eigen wens kunt invullen.il je

View More

HIGHLIGHTS

 • Zonsopgang bij Mt. Pananjakan
 • Bezoek aan de actieve vulkaan Mt. Bromo
 • Bezichtiging van de grootste zandzee van Java, de 'Sea of Sand'
 • Bezoek aan de Ijen krater en mogelijkheid om het 'blauwe vuur' te zien (afhankelijk van lokale omstandigheden)
 • Ontmoeting met de zwavelmijnen van Ijen
 • Bezoek aan Sukamade Turtle Beach en mogelijkheid om baby schildpadden vrij te laten
 • Rijden door de plantages van Oost-Java en ontspannen op het strand
 • Oversteek per veerboot naar Bali.

Dag planning

Dag 1: Malang - lokaal dorpje - Kalimati kamp

Vroeg in de ochtend, om precies te zijn om vijf uur, stap je in een jeep die je meeneemt naar het prachtige dorp Ranu Pane. Na zo'n 2,5 uur rijden kom je aan in dit pittoreske dorpje, gelegen in het adembenemende Bromo-Tengger-Semeru National Park, op maar liefst 2100 meter hoogte.

Eenmaal aangekomen, stretch je je benen even en pak je je spullen - vergeet niet alleen het hoognodige mee te nemen. Vervolgens word je begeleid naar het spectaculaire Kalimati-kamp, dat op maar liefst 2700 meter hoogte ligt. Afhankelijk van je wandelsnelheid duurt de tocht zo'n 6 tot 8 uur, maar het prachtige uitzicht op de route maakt het zeker de moeite waard!

Bij het Kumbolo-meer geniet je van een heerlijke lunch en een heerlijke kop koffie, voordat je doorwandelt naar het Kalimati-kamp. Hier slaap je in een tent en terwijl het diner voor je wordt bereid, kun je ontspannen en genieten van de omgeving.

De accommodatie die we voor je hebben is een comfortabele tent. Een team van dragers brengt je uitrusting voor de nacht en de maaltijden die je nodig hebt, maar ze dragen geen bagage. Als je dat wenst, kunnen we tegen extra kosten een drager regelen om je spullen te dragen. Zorg ervoor dat je je persoonlijke spullen en wat snacks bij je hebt!

Ik hoop dat je geniet van deze onvergetelijke ervaring in het prachtige Ranu Pane-dorp en Kalimati-kamp.

Dag 2: Zonsopgang op de top van Java

Het is nog donker als je begint aan de klim over ruig terrein. Na ongeveer een uur kom je aan bij het Arcapada-kamp - het laatste punt met vers water - vanwaar het een eenvoudige route is. Het laatste deel naar de top zal zeker je uithoudingsvermogen op de proef stellen. Zanderige en rotsachtige losse grond zorgen ervoor dat je naar beneden glijdt wanneer je omhoog probeert te gaan. De meeste mensen bereiken de top in ongeveer 3 uur, maar het hangt af van je vermogen om door te gaan. Nadat je de top van de berg Semeru hebt bereikt, heb je tijd om te genieten van het uitzicht vanaf de hoogste berg in Java. Ongeveer elke twintig minuten barst deze vulkaan uit met rook en stenen. Geniet van je prestatie.

Het parkbestuur adviseert om voor het middaguur af te dalen vanwege gasproductie/rook door de vulkaan Semeru.

Eenmaal terug in het Kalimati-kamp wordt het ontbijt bereid terwijl je kunt uitrusten na deze lange, mooie, vermoeiende maar buitengewone ochtend. Als je je ontbijt hebt verorberd, zal je gids je terugleiden naar het dorp Ranu Pane via de berg Ayek-Ayek. In het dorp kun je lunchen voordat je de savanne oversteekt die grenst aan de berg Bromo. De jeep brengt je naar het dorp Cemara Lawang waar je kunt overnachten in een hotel met uitzicht op het Bromo-gebied.

De accommodatie die we voor je hebben is een Hostel. Dit hotel opende zijn deuren in 1988. Het ontwikkelde zich langzaam van een klein hotel tot het hotel dat het nu is met vriendelijk personeel. Het directe uitzicht op de berg Bromo is zeker zijn troef.

Ik hoop dat je genoten hebt van deze onvergetelijke ervaring tijdens je reis. Veel plezier!

Dag 3: Zonsopgang op de top van Mt. Pananjakan of een ander uitzichtpunt als je dat wenst.

Het is weer een vroege ochtend. Een Jeep brengt je naar de top van het beroemde uitkijkpunt Mt. Pananjakan. Hier zie je (afhankelijk van de weersomstandigheden) de zon prachtig opkomen boven de caldera waarin Mt. Bromo zo'n 40.000 jaar geleden ontstond. Dit magnifieke uitzicht zal voor altijd in je geheugen gegrift staan.

Wanneer de zon je heeft opgewarmd, kun je afdalen naar de zwarte vulkanische Zandzee die je moet oversteken om bij de berg Bromo te komen. De Jeep parkeert in de buurt van de Luhur Poten-tempel. Het is een wandeling van 45 minuten naar de top van Mt. Bromo. De wandeling is al de moeite waard; vergeet niet af en toe omhoog te kijken om je omgeving te verkennen. Bij de kraterrand kun je diep in de krater van deze actieve vulkaan kijken.

Eenmaal terug bij je Jeep zal de chauffeur je terugbrengen naar het hotel om op te frissen, te ontbijten en uit te checken. Vervolgens ga je via de heuvel Arak-Aark naar de stad Bondowoso. Maak een verfrissende pauze (lunch niet inbegrepen) op de bochtige weg naar Bondowoso.

Opmerking: tijdens weekenden en nationale feestdagen kan het druk zijn bij Mt. Pananjakan. Als je een alternatief uitkijkpunt verkiest, laat het ons dan weten. Er kunnen extra kosten aan verbonden zijn vanwege het gebruik van verschillende vervoersmiddelen en/of een lokale gids.

ACCOMMODATIE
Dit hotel in Bondowoso heeft een zwembad om je spieren te ontspannen voordat je de laatste vulkaan van deze avontuurlijke reis beklimt. Als er voldoende tijd is, kun je naar het kleine stadje Bondowoso gaan.

Dag 4: Ijen kratermeer en Sukamade-schildpaddenstrand

Een lange dag staat voor de boeg, nog langer als je het blauwe vuur van Ijen wilt zien.

Dag zonder blauw vuur: rond 04:00 uur vertrek je naar Paltuding, vanwaar het een wandeling van 3 km - of ongeveer 1,5 uur - is naar de top. Onderweg naar de top en daarboven ontmoet je de zwavelmijnwerkers. Het uitzicht over het meest zure meer ter wereld is prachtig!

Dag met blauw vuur: rond middernacht vertrek je naar Paltuding. Samen met je lokale gids wandel je in ongeveer 1,5 uur naar de top van de berg Ijen. Vervolgens daal je af in de krater om dichtbij het meest zure meer op aarde te komen en om het grootste blauwe vuur-gebied ter wereld te bereiken. Leg het moment vast. Wanneer de zon opkomt, ga je terug naar de top om te genieten van het uitzicht.

Als je klaar bent, loop je terug naar het parkeerterrein. Vergeet niet om de zwavelweegplaats te bezoeken. Alle zwavelmijnwerkers verzamelen zich hier om hun ladingen te wegen en betaald te krijgen. Na een pauze met een lokale snack ben je klaar voor de rit naar het nationale park Meru Betiri. Bewonder de uitgestrekte plantages van Java en ontspan op het strand.

De schildpadden komen 's avonds aan land en vertrekken weer rond middernacht. Een ranger zal je naar het strand leiden en samen wacht je op de schildpadden. Het zien van een schildpad die aan land komt, is een bijzonder moment. Nadat de schildpad haar plek op het strand heeft gevonden, graaft ze een gat voor haar eieren. Je zult dat speciale moment meemaken. Nadat de schildpad terugkeert naar de zee, zal een ranger de eieren meenemen en ze naar de broedplaats brengen als onderdeel van het schildpaddenconservatieprogramma, dat sinds 1972 wordt uitgevoerd. Hoewel de schildpadden bijna elke nacht aan land komen, is het geen garantie dat je ze zult zien.

Let op: het bekijken van het blauwe vuur is officieel op elk moment verboden. Omdat het zien van het blauwe vuur ook afhankelijk is van lokale weersomstandigheden en de activiteit van de vulkaan, is dit onderdeel van de tour niet inbegrepen in de prijs. Je zult de mogelijkheden met je chauffeur moeten bespreken nadat je in de stad Bondowoso bent aangekomen.

ACCOMMODATIE
De accomodatie is een eenvoudige homestay, met elektriciteit tot ongeveer 21:00 uur. Aangezien er geen andere opties zijn, zul je hier overnachten. Geniet van de zeewind.

Dag 5: Vrijlaten van babyschildpadden op het strand

Vroeg in de ochtend kun je baby-schildpadjes vrijlaten op het strand van Sukamade, als er wat eieren zijn uitgekomen. Daarna is het tijd om te vertrekken naar Ketapang, waar de veerboot naar Bali vertrekt.

Inclusief | Exclusief

 • Prijs is inclusief:
 • privévervoer met airconditioning
 • brandstof
 • een beetje Engels sprekende chauffeur
 • Jeep voor de zonsopgangtour op Mt. Bromo
 • 4WD voor de Sukamade-tour
 • 4 overnachtingen
 • maaltijden: 4x ontbijt en 1 diner (lokaal eten in Sukamade)
 • dagelijks mineraalwater
 • dagelijks seizoensfruit
 • koffiepauze in Pananjakan
 • alle toegangsprijzen voor de plaatsen die u bezoekt zoals in de reisroute veerboot naar Bali
 • Prijs is exclusief:
 • reisverzekering
 • persoonlijke uitgaven
 • alle andere maaltijden
 • optionele tours (bijv. paardrijden bij Mt. Bromo)

Reislocatie

Created with Sketch. Java

Extra informatie

Kosten:
Kosten per persoon 695 euro (bij 2 personen)
Vraag ons naar de kosten voor een grotere groep.
Created with Sketch.
vanaf €695,00

Meer mooie reizen