vanaf €350,00
Offerte aanvragen

Cultural & Sustainable Zanzibar

Created with Sketch. Zanzibar
Not Rated

Reisduur

4 dagen

Vertrekdatum

elke dag

Groepsgrootte

n.v.t

Reisthema

 • Bouwstenen,
 • Zanzibar,

Over de reis

Cultural and Sustainable Zanzibar
Wereldwijd Reizen probeert door haar werk bij te dragen aan bewustwording op het gebied van cultuur en duurzaamheid. Met deze trip geven we je een kijkje in de Zanzibar cultuur en maak je kennis met diverse community projecten.

Tijdens deze bouwsteen verblijf je bij More Africa Guesthouse. Vanuit hier zul je alle excursies gaan beleven.

More Africa Guesthouse ligt aan de Oostkust van Zanzibar, in een mooi vissersdorpje genaamd Paje. More Africa Guesthouse is onderdeel van More Africa NGO, een speciale school waar speciaal onderwijs en fysiotherapie wordt gegeven voor kinderen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Het guesthouse is non-profit, wat inhoudt dat je direct doneert aan de school door je verblijf in het guesthouse. Een ervaring die je nooit zult vergeten! More Africa Guesthouse heeft een zwembad en een bar en restaurant met heerlijk eten en drinken dus je hoeft je niet te vervelen!

Je zult verblijven in een double room met eigen badkamer. Ontbijt is inclusief.

Deze reis toch nog iets aanpassen?

View More

HIGHLIGHTS

 • Verblijf bij het prachtige More Africa project
 • Stone Town City Tour
 • Tour More Africa
 • een cultuurcentrum in Jambiani en zwemmen in een grot
 • Bezoek aan een Seaweed Centre

Dag planning

Dag 1: Stone Town City Tour

Reisfoto's

Accommodatie

De hoofdstad van Zanzibar, Stone Town, staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.
Iedere cultuurliefhebber kijkt zijn ogen uit in deze diverse stad met vele Arabische invloeden. Onze gids zal je alles vertellen over de rijke geschiedenis van Zanzibar, wat voor een groot deel wordt gekenmerkt door slavenhandel. Je wordt meegenomen naar de voormalige slavenmarkt, de Anglicaanse kerk, het House of Wonders, het oude Arabische Fort en het geboortehuis van Freddy Mercury (Queen).
Al wandelend krijg je alles te zien waar Zanzibar voor staat. Op de grootste markt van de stad, de Darajani, zal je ontdekken waarom Zanzibar bekend is voor haar specerijen. Ook breng je hier een bezoek aan de vlees- en vismarkt. De vis wordt een paar keer per dag vers binnengebracht door lokale vissersmannen en wordt geveild op de visveiling. Daarna begint de grote verkoop in de vele kleine winkeltjes die Stone Town rijk is.

Stone Town bestaat uit een labyrint van kleine, smalle straatjes. De gids zal jullie meenemen door al deze smalle straatjes. Je kunt optioneel het uitzicht over Stone Town bekijken vanuit een dakterras in één van de hotels die Zanzibar rijk is.
Al struinend door de kleine steegjes, vind je de mooiste souvenirs, zie je kinderen spelen en mannen “bao” spelen. Dit is een lokaal spel wat veel gespeeld wordt.

Al dat wandelen maakt dorstig, daarom kun je ervoor kiezen een relaxpauze te nemen bij het Zanzibar Coffee House. Je kunt hier zoals de naam al doet vermoeden lekkere koffie drinken, maar er is ook genoeg ander lekkers zoals verse sapjes, taart en broodjes.

Dag 2: More Africa

Reisfoto's

Accommodatie

More Africa is een NGO op Zanzibar die speciaal onderwijs en fysiotherapie biedt aan kinderen en jong volwassenen met een beperking. Vandaag zul je een kijkje nemen in de school. Daarna zul je op het terrein van het project 2 uurtjes de handen uit de mouwen steken om te helpen met dingen die op dat moment nodig zijn. Je zult niet direct met de kinderen werken.

Dag 3: Kuza Cave

Reisfoto's

Accommodatie

Vandaag bezoek je de Kuza cave, een cultuurcentrum in Jambiani. Hier krijg je uitleg over het werk wat er gedaan wordt en kun je zwemmen in de grot.

Dag 4: Zeewier farm

Reisfoto's

Tijdens de laatste dag ga je het seaweed centre bezoeken. Deze sociale enterprise biedt lokale vrouwen een baan op de zeewierplantages. Het seaweed centre produceert organische zeep, scrubs en oliën, allemaal op basis van zeewier en andere lokale producten. Je krijgt een rondleiding door de werkplaats en als je geluk hebt en het getij het toelaat kun je ook de dames aan het werk zien op de zeewierplantage.

Inclusief | Exclusief

 • Transport van en naar vliegveld/ferry
 • Accommodatie bij More Africa Guesthouse voor 3 nachten, gebaseerd op een double room met eigen badkamer en ontbijt
 • Stone Town City Tour
 • Tour More Africa
 • Tour Kuza Cave
 • Tour Seaweed Centre
 • Internationale vluchten
 • Visum ($50 per persoon)
 • Infrastructure tax Zanzibar ($1 pppn)
 • Lunch, Diner en drankjes
 • Andere uitgaven

Reislocatie

Created with Sketch. Zanzibar

Extra informatie

Meer informatie over de kosten
Een reis samenstellen is natuurlijk maatwerk. Het is goed om te weten dat de totaalprijs zoals nu genoemd richtprijzen zijn. We zullen met iedereen contact opnemen om de individuele wensen te bespreken. Aan de hand van deze wensen kan de totaalprijs nog behoorlijk verschillen. Kies je voor wat meer basic accommodaties of juist luxer? Wil je er een activiteit uit halen of juist toevoegen? Dit zijn natuurlijk allemaal zaken die de totaalprijs zullen beïnvloeden.

Ook is er vaak een gereduceerd tarief voor kinderen. We gaan graag met jou om de tafel zitten om alle mogelijkheden te bespreken. Wij hebben reizen voor elk type reiziger en budget.
Maximale positieve impact tijdens deze reis?
Ten eerste planten wij een boom voor elke reiziger die bij ons boekt. Maar we gaan verder. Omdat wij in de landen die wij aanbieden al jaren projecten ondersteunen met Vrijwillig Wereldwijd weten wij als geen ander hoe we op een goede manier iets kunnen terug doen voor de bevolking daar. Dus boek je bij ons een reis dan zorgen wij dat er een klein percentage van je reissom ten goede komt aan een echt nuttig project.

Ook is er de mogelijkheid om zelf een periode mee te helpen op een project. Dit kunnen we dan tijdens of na je reis inplannen. Zo kom je nog meer in aanraking met de mensen en de cultuur. Vraag ons naar de mogelijkheden.
Created with Sketch.
vanaf €350,00

Meer mooie reizen