vanaf €1.995,00
Offerte aanvragen

6 dagen de Kilimanjaro beklimmen via Marangu

Created with Sketch. Tanzania
Not Rated

Reisduur

8 dagen

Vertrekdatum

elke dag

Groepsgrootte

n.v.t

Reisthema

 • Bouwstenen,
 • Tanzania,

Over de reis

Het beklimmen van de Kilimanjaro, met zijn 5.895 meter is het de hoogste berg van Afrika, is een ultieme uitdaging! Tijdens deze tocht te voet ga je de uitdaging aan, samen met onze zeer ervaren gidsen, kok en dragers.
We lopen naar de top via de bekende Marangu route, waarbij we onderweg verblijven in hutten.
Een redelijk primitieve reis, waar je hoogteziekte kunt verwachten en de zekere zware inspanning vereist, maar een reis om nooit te vergeten.  Uiteraard is deze reis te combineren met één van onze safari’s of een aangenaam verblijf op Zanzibar.

Deze reis toch nog iets aanpassen?

View More

Dag planning

Dag 1: Begin Kilimanjaro klim: basis naar Mandara Hut

Reisfoto's

Na het ontbijt ontmoet je je gidsen en dragers, Na het inpakken vertrekken we naar je de ingang van het park waar we aan de Kilimanjaro klim beginnen. Overnachting in een Mandara Hut - ontbijt / lunch / diner inclusief. (wandeltijd: 4-6 uur, 6.004 voet tot 8.856 voet / 2700 m)

Dag 2: Van de Mandara Hut naar de Horombo Hut

Reisfoto's

Vandaag staan we vroeg op en na een kopje thee en warm water om te wassen gaan we ontbijten. Na een ontbijt verlaten we Mandara en trekken we naar de Horombo Hut. Ongeveer een half uur na het verlaten van Mandara Hut, komen we uit het regenwoud op alpenweiden. Dit wordt een heel mooie dag met prachtige uitzichten op de toppen en de vlakten onder de berg. verblijf: Horombo-hut 's ontbijt/ lunch / diner (wandeltijd: 6-7 uur, 8856 voet tot 12.225 voet / 3720 m)

Dag 3: Horombo Hut

Reisfoto's

De meeste klimmers beginnen de effecten van de klim op deze hoogten te voelen, dus vandaag is het een acclimatisatiedag bij de Horombo Hut. Je kunt de dag doorbrengen met rusten, maar het is ook erg leuk om een ​​wandeling naar Kibo en Mawenzi te maken en Zebra Rock te bezoeken. Bijna elke middag valt er wat regen, dus probeer om ongeveer 16.00 uur terug te zijn in de lodge. Horombo heeft prachtige zonsondergangen en een prachtige hemel vol sterren. Overnachting in Horombo Hut - ontbijt / lunch / diner

Dag 4: Van Horombo Hut naar Kibo Hut

Reisfoto's

De klim gaat verder naar Kibo Hut aan de voet van Kibo Peak. De route brengt je tussen de toppen van Kibo en Mawenzi en vervolgens door de hooggelegen woestijn naar de hutten.

Totdat je dat bereikt, lijkt het terrein erg op de vorige dag met het landschap ruig en rotsachtig. Nogmaals, doe het langzaam om te acclimatiseren; het laatste half uur naar de hut kan erg vermoeiend zijn aangezien de hut een eind op de top is. Rustig aan en drink veel water!
Neem zoveel mogelijk rust en bereid je spullen voor op de volgende dag.
We verblijven in een stenen huis met een kleine eetkamer en een aantal slaapzalen die uitkomen op een hoofdgang, het huis heeft stapelbedden voor 60 personen, waarvan 12 per kamer. Er is geen water, dus het is belangrijk om ​​voldoende voorraad van Horombo Hut mee te nemen, maar je gidsen zullen je hierbij helpen.

Je lichaam heeft rust nodig, voor de volgende zeer inspannende 24 uur. - Overnachting in Kibo Hut - Ontbijt / lunch / diner (wandeltijd: 5-7 uur, 12.225 voet tot 15.520 voet / 4703M)

Dag 5: Van Summit naar Horombo Hut

Reisfoto's

Je wordt rond middernacht gewekt met een warme drank. Trek al je warme kleding aan en maak je klaar om de top te bereiken. De rand van de krater bij Gillman's Point (18.635 voet), wordt gezien als de top en wordt bereikt na een stevige klim via een zeer steile helling. Het eerste deel van de beklimming naar de Hans Meyer-grot gaat rond grote rotspartijen. Het is belangrijk om wat tempo te maken om klaar te zijn voor de steile helling die je zigzaggend moet beklimmen. Probeer een heel langzaam maar gestaag tempo aan te houden. Gemiddeld duurt dit 6 uur van Kibo naar Gillman's Point, waar je hopelijk een vurige zonsopgang achter Mawenzi zult zien. Aangezien Gillman's Point (5685M) wordt erkend als de top, ontvang je een certificaat voor je prestatie van de parkautoriteiten. Na een rustpauze en als het weer en de tijd het toelaten, en als je gids zegt dat het mogelijk is, kun je dan 2 uur verder gaan langs de kraterrand om Uhuru Peak te bereiken, op 19.340 voet / 5895M, Uhuru is de hoogste punt van de Kilimanjaro. Als je Uhuru bereikt, krijg je een gouden certificaat en heb je het "Dak van Afrika" bereikt. De afdaling is in sommige opzichten net zo moeilijk als de beklimming. Terug bij Kibo Hut heb je rust en krijg je iets te eten. Trek dan veel van je warme kleding uit en ga verder naar de Horombo-hut voor ontbijt en een dutje en daal daarna verder af naar de Horombo-hut voor lunch, diner en overnachting (wandeltijd: 6 uur naar Uhuru-piek 19.340 voet / 5895 meter! 4 uur afdaling naar Horombo Hut, 3 uur naar Hotombo Hut)

Dag 6: De klim naar beneden

Reisfoto's

Na het ontbijt vervolg je je afdaling langzaam naar de Marangu gate. Als je Gillman's of Uhuru hebt bereikt, onderteken je het boek en haalt je hoofdgids je certificaten op. Je wordt daarna teruggebracht naar het hotel waar we het gaan vieren.

Inclusief | Exclusief

 • Diensten van een volledig gekwalificeerde Engelssprekende gids en een assistent-gids
 • Transfer van de stad Moshi (2 x)
 • Toegangsprijzen voor parken
 • Accommodatie met 3 maaltijden per dag (ontbijt, lunch, diner)
 • Water elke dag
 • Portierskosten
 • Wandelstokken
 • Kluis
 • Overheidsbelastingen 18% BTW
 • Persoonlijke uitrusting en kleding (we sturen je een lijst wat mee te nemen en veel is daar ook te huur)
 • Lokale en internationale vluchten
 • Visum
 • Reisverzekering
 • Alcoholische en niet-alcoholische dranken
 • Persoonlijke medische artikelen
 • Extra persoonlijke uitrusting
 • Tips voor het team

Reislocatie

Created with Sketch. Tanzania

Extra informatie

Meer informatie over de kosten
Een reis samenstellen is natuurlijk maatwerk. Het is goed om te weten dat de totaalprijs zoals nu genoemd richtprijzen zijn. We zullen met iedereen contact opnemen om de individuele wensen te bespreken. Aan de hand van deze wensen kan de totaalprijs nog behoorlijk verschillen. Kies je voor wat meer basic accommodaties of juist luxer? Wil je er een activiteit uit halen of juist toevoegen? Dit zijn natuurlijk allemaal zaken die de totaalprijs zullen beïnvloeden.

Ook is er vaak een gereduceerd tarief voor kinderen. We gaan graag met jou om de tafel zitten om alle mogelijkheden te bespreken. Wij hebben reizen voor elk type reiziger en budget.
Zwaarte van de beklimming
Het genieten van de afwisselende natuur is het belangrijkste van de expeditie. Speciale bergervaring is niet vereist, maar een goede conditie wel. Je moet vaker lange wandelingen gemaakt hebben of iets aan sport doen. Met uitzondering van de laatste 1.200 meter is de beklimming van de Kilimanjaro een relatief eenvoudige wandeling over goede paden. U stijgt echter bijna tot 6.000 meter, waardoor het wel een zware tocht wordt. Vooraf is moeilijk in te schatten of je echt last krijgt van hoogteziekte.
Maximale positieve impact tijdens deze reis?
Ten eerste planten wij een boom voor elke reiziger die bij ons boekt. Maar we gaan verder. Omdat wij in de landen die wij aanbieden al jaren projecten ondersteunen met Vrijwillig Wereldwijd weten wij als geen ander hoe we op een goede manier iets kunnen terug doen voor de bevolking daar. Dus boek je bij ons een reis dan zorgen wij dat er een klein percentage van je reissom ten goede komt aan een echt nuttig project.

Ook is er de mogelijkheid om zelf een periode mee te helpen op een project. Dit kunnen we dan tijdens of na je reis inplannen. Zo kom je nog meer in aanraking met de mensen en de cultuur. Vraag ons naar de mogelijkheden.
Created with Sketch.
vanaf €1.995,00

Meer mooie reizen