Extra informatie
Tijdens de jongerenreis naar Tanzania & Zanzibar zal er vrijwilligerswerk worden gedaan bij het Ilula Orphan Program (IOP) in Tanzania. Dit is een maatschappelijke organisatie die zich inzet om armoede en HIV/aids te doorbreken door middel van onderwijs en het ondersteunen van gezinnen en families in acht dorpen in Ilula. De organisatie is in 1998 opgezet door vijf studenten aan de hand van sponsoren. Inmiddels is IOP uitgegroeid tot een groot netwerk van lokale vrijwilligers en medewerkers die hulp bieden aan duizenden kwetsbare kinderen en degene die voor hen zorgen.
Onder het Ilula Orphan Program vallen: het Sponsor Program, het Foster Family Project, het opvanghuis, de kleuterschool, de bibliotheek, de high school en diverse projecten die zijn gericht op maatschappelijke ontwikkeling. Gedurende de jongerenreis ga je aan de slag bij verschillende projecten bij IOP. Heb je leuke ideeën of ben je ergens heel goed in? Eigen initiatief wordt altijd gewaardeerd.
Het vrijwilligerswerk tijdens de jongerenreis zal voornamelijk bestaan uit het ondersteunen van de dagelijkse activiteiten en werkzaamheden van de lokale vrijwilligers en medewerkers. Daarnaast worden er sport- en spelactiviteiten georganiseerd. Een belangrijk onderdeel van het vrijwilligerswerk is het organiseren van een lokale markt. Alle jongeren zullen zelf kleding en/of speelgoed inzamelen en deze verkopen op de markt. De opbrengsten gaan naar de stichting. Heb je zelf nog leuke ideeën? Of ben je ergens heel goed in? Eigen initiatief wordt altijd gewaardeerd.
Basisgegevens Tanzania
Officiële naam: Verenigde Republiek Tanzania
Continent: Afrika
Ligging: Aan de oostkust van Afrika
Hoofdstad: Dodoma
Oppervlakte: 945.087 km²
Aantal inwoners: Circa 43 miljoen
Regeringsvorm: Republiek
Officiële taal: Swahili
Basisgegevens Zanzibar
Officiële naam: Zanzibar
Continent: Afrika
Ligging: voor de kust van Tanzania aan de Indische Oceaan
Eilandengroep: Specerijeneilanden
Hoofdstad: Stone Town (Zanzibar city)
Oppervlakte: 1.554 km²
Aantal inwoners: Circa 1 miljoen
Het veelzijdige Tanzania staat voornamelijk bekend om haar overweldigende natuur en de grote diversiteit aan wilde dieren. Tanzania kent dan ook vele natuurparken. De grootste en meest bekende hiervan is het Serengeti National Park. Tijdens de jongerenreis wordt een bezoek gebracht aan het Mikumi National Park; het op drie na grootste park waar de Big Five te vinden zijn: de olifant, de neushoorn, de leeuw, het luipaard en de buffel. Daarnaast staat Tanzania bekend om de Kilimanjaro. Dit is de hoogste berg van Afrika en staat in de top 5 van hoogste bergen ter wereld. Maar behalve natuur kent Tanzania ook een veelzijdige cultuur. Eeuwenoude stammen hebben hun tradities en gebruiken bewaard weten te houden en maakt Tanzania tot een uniek land.
Het paradijselijke Zanzibar staat vooral bekend om haar prachtige witte stranden met palmbomen en azuurblauwe zee. Hier kun je heerlijk relaxen, zwemmen, snorkelen en surflessen nemen. Behalve dat staat Zanzibar ook bekend om haar grote diversiteit aan kruiden en specerijen. Niet voor niets wordt het eiland ook wel het specerijeneiland genoemd. Je vindt er onder andere nootmuskaat, kaneel en peper. Verder is Zanzibar de enige streek waar de Zanzibarfranjeaap voorkomt.
Zowel Tanzania als Zanzibar hebben een tropisch klimaat. Het is er dus warm en vochtig. De temperaturen liggen tussen de 20 en 30 graden. Daarnaast kent Tanzania zowel droge als natte periodes. In november en december is er sprake van een kleine regentijd in het oosten in Tanzania waarna het tijdelijk weer droger wordt. In maart neemt de hoeveelheid neerslag dan weer toe tot ongeveer in mei.
Een kwart van de bevolking in Tanzania hangt nog steeds inheemse natuurgodsdiensten aan. Vaak zijn deze vermengd met andere godsdiensten. Een aantal stammen, waaronder de Masaï, zijn nog nauwelijks beïnvloed door godsdiensten. Verder is circa 35% van de bevolking islamitisch en circa 40% christelijk. Opvallend is dat een ruime meerderheid van de bevolking op Zanzibar moslim is. Dit is duidelijk terug te zien aan onder andere de architectuur en vele bazaars en moskeeën.
Geïnteresseerd in de jongerenreis naar Tanzania-Zanzibar? Schrijf je dan snel in via de website. Nadat je het aanmeldformulier hebt ingevuld gaan wij jouw inschrijving verwerken. Zodra jouw inschrijving is goedgekeurd, krijg je hier bericht van en ben je officieel deelneem(st)er van de jongerenreis. Aan de hand van een informatiebrochure zul je door ons worden voorbereid op de reis. Deze brochure staat vol met informatie over het reisprogramma, het vrijwilligerswerk, het land/cultuur en handige tips. Verder zul je zelf nog het één en ander moeten voorbereiden voordat je daadwerkelijk vertrekt. Welke belangrijke zaken je precies moet regelen en hoe je dat moet doen, staat ook in de informatiebrochure beschreven. Uiteraard zijn onze contactpersonen uit Nederland, Patricia en Daan, altijd bereikbaar via de telefoon of mail voor vragen.
Een aantal weken voor vertrek organiseren wij een kennismakingsdag voor alle jongeren die meegaan met de reis. Op die manier kun je alvast kennismaken met jouw mede-reisgenoten en de begeleiding. De begeleiding bestaat uit minimaal één of twee Nederlandse en/of Belgische begeleiders (en één lokale begeleider). Verder zal op de kennismakingsdag het dag-tot-dagprogramma worden doorgenomen en belangrijke zaken worden besproken zodat we zeker weten dat iedereen goed voorbereid op reis gaat. Uiteraard zijn vrienden en familie ook van harte welkom op deze kennismakingsdag.
Wereldwijd Reizen/Vrijwillig Wereldwijd de vliegtickets voor alle jongeren van de jongerenreizen. Op die manier weten we zeker dat iedereen op dezelfde vlucht zit en verzekert is bij annulering of vertraging.
Tijdens de reis vinden wij veiligheid erg belangrijk. We onderhouden dagelijks contact met onze lokale partners in de landen waar Vrijwillig Wereldwijd actief is. Op die manier zijn wij altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Elk land heeft zijn eigen gedragsregels; deze zullen wij vooraf bespreken met zowel de jongeren als de ouders. Op de jongerenreis gaat minimaal één lokale begeleider mee. Hij of zij kent de omgeving goed en spreekt de lokale taal. De lokale begeleider weet precies wat wel en wat niet kan. Verder onderhouden we iedere dag contact met het thuisfront. Vanuit de begeleiding krijgen de ouders iedere dag een bericht over hoe het gaat met de groep, wat ze die dag hebben gedaan en waar ze zich op dat moment bevinden. Zo hoeven ze niks te missen van jouw avonturen.
De begeleiding bestaat uit minimaal één of twee Nederlandse en/of Belgische begeleiders (en één lokale begeleider). Deze begeleiders hebben allemaal een passie voor reizen en vrijwilligerswerk en de meeste hebben al vaker een reis begeleidt via ons en hebben vaak ook vrijwilligerswerk in de landen gedaan.
Wie heeft zich al ingeschreven voor deze reis?
Momenteel hebben zich ingeschreven:
€ 1.550,- zijn de kosten voor de 16-daagse reis.
Je betaalt bij inschrijving een aanbetaling van 150 euro.
Rond april/mei 2021 betaal je het door ons geboekte ticket aan het reisbureau.
De eindsom betaal je ongeveer 6 weken voordat de reis vertrekt of als de reis is volgeboekt.
Wil je een andere betaling? Neem even met ons contact op om het te bespreken.
Zomervakantie 27 juli t/m 13 augustus (nog meerdere plaatsen beschikbaar)
Heb je toch nog vragen over de reis of is iets niet helemaal duidelijk? Neem dan gerust contact met ons op. Dit kan via de telefoon (tel.: +31630166290) of mail (info@wereldwijdreizen.nl). Het is ook mogelijk om je aan te melden voor een vrijblijvend gesprek bij ons op kantoor of via Skype. Zo kunnen wij aan de hand van een presentatie persoonlijk antwoord geven op al jouw vragen.