vanaf €1.770,00
Offerte aanvragen

Het beste van Sumatra

Created with Sketch. Sumatra
Not Rated

Reisduur

18 dagen

Vertrekdatum

Elke dag of 12 juli groepsreis

Groepsgrootte

n.v.t

Reisthema

 • Impact Natuurreizen,
 • Impact Rondreizen,

Dag planning

Dag 1: Aankomst Medan- Bukit Lawang

Reisfoto's

Aankomst in Medan, je gids haalt je op en brengt je rechtstreeks naar Bukit Lawang. Ongeveer 4 uur rijden.
Bukit Lawang is een klein dorp nabij het Gunung Leuser nationaal park, een van de grootste nationale parken met zijn 900.000 ha.

Dag 2: Jungle trekking

Reisfoto's

Een dag wandelen in het nationale park. Met je gids, specialist van Bukit Lawang-dieren in het wild, zie je orang-oetans, gibbons, siamangs en andere soorten. Lunch en aan het einde van de dag terug naar het pension door op de Bahorok-rivier te tubbelen.

Dag 3: Naar Berastagi

Reisfoto's

We vertrekken in de ochtend om Berastagi te bereiken, een kleine stad op 1300 meter hoogte in het land van Batak Karo. Ongeveer 5 uur rijden.
Berastagi staat bekend om zijn 2 actieve vulkanen: Sibayak en Sinabung.
Bezoek de traditionele fruitmarkt.

Dag 5: vulkaanwandeling en naar lake Toba

Reisfoto's

Vanochtend beginnen we om 4.30 uur met de ervaren gids aan de Sibayak-vulkaanwandeling.
We bereiken de top voor de zonsopgang. Op de terugweg stoppen we bij een natuurlijke warmwaterbron voor een warm bad en terug naar het hotel.
Daarna bezoeken we de boeddhistische pagode «Lumbini».
Rij vervolgens naar Parapat. Onderweg stoppen we bij het dorp Dokan, waar u traditionele Batak Karo-huizen en de Sipiso-piso-waterval kunt zien.
In Parapat nemen we een kleine boot en vertrekken we naar Tuk Tuk, een klein dorp op het eiland Samosir.
Het Tobameer is 's werelds grootste vulkanische meer.
Overnachting in cottage Tabo.

Dag 6: Ambarita dorp bezoeken

Reisfoto's

Vandaag bezoeken we het ambarita-dorp, de koninklijke tombe van Sidabutar, koning van Tomok en de verbazingwekkende traditionele Batak-huizen.
We zullen een traditioneel Batak dans optreden in Samanindo bijwonen.
Vrije tijd om te zwemmen.

Dag 7: Vlucht naar Padang

Reisfoto's

Vroeg in de ochtend terug naar Medan en om 13.00 uur vlucht naar Padang (Lion Air). Aankomst in Padang rond 14u10, we vertrekken rechtstreeks naar de Harau-vallei.

Dag 8: Bezoek aan de Harau vallei

Reisfoto's

Vandaag een bezoek aan de Harau-vallei. Hiking naar de top van de vallei om het uitzicht, de waterval, het lokale leven, lokaal vervoer te bewonderen.

Dag 9: Naar Batusangkar

Reisfoto's

Vandaag gaan we naar Batusangkar en bezoeken het magnifieke koningspaleis (Pagaruyung-paleis), het oudste Minangkabau-dorp, Nagari tuo Pariangan en onderweg wat lokale kunst (lokale koffiefabriek, rendanghuis, traditioneel minang-eten ..)

Dag 10: We proberen de grootste bloem ter wereld te zien

Reisfoto's

In de ochtend bezoeken we de traditionele markt, de stad (canyon met uitzicht op Merapi) en luwak koffiefabriek. Als het bloeit, een korte trektocht om de grootste bloem ter wereld te zien, de Raflesia Arnoldi.
Ga dan naar Padang. Ongeveer 3 uur rijden.

Dag 11: Naar de Mentawai stam

Reisfoto's

Vroeg in de ochtend, om 7 uur, snelle boot naar het eiland Siberut. Aankomst rond 14.00 uur in de haven van Mailepet.
Je gids wacht op je en zet je af naar het dorp Muntei. Stop bij het huis van Aman Agus terwijl je gids alle voedselvoorraden voor de reis koopt en toestemming vraagt ​​om het Siberut National Park binnen te gaan. Daarna ga je met een gemotoriseerde kano de rivier op tot aan het bos waar de eerste Mentawai op je wachten.
Het is tijd voor een trektocht van ongeveer 1 uur in de modderige jungle. Eenmaal aangekomen bij de «uma», het traditionele huis, kunt u uitrusten en de familie leren kennen die u een paar dagen zal ontvangen.

Dag 12 en 13: Bij de Mentewai

Reisfoto's

Tijdens deze twee dagen ga je het traditionele dagelijkse leven van Mentawai volgen en deel nemen aan hun dagelijkse activiteiten zoals de bereiding van de «sagou», hun hoofdvoedsel, op zoek naar «sagou-worm», hun favoriete snack, de bereiding van hun lendenkleding «kabit», de voorbereiding van het gif voor hun pijl, gaan vissen in de rivier met de vrouwen of gewoon rondlopen om de buurt te ontmoeten. Deze twee dagen zijn ook een geweldige kans om te delen met de familie en de sjamaan «Sikerei» van de clan. We kunnen niet beloven dat je geen traditionele sjamanistische ceremonie of een jachtavond zult bijwonen, aangezien deze evenementen zeldzaam zijn, maar als je geluk hebt, zal je het misschien wel doen en zal het onbetaalbaar zijn.

Dag 14: Naar een klein visserdorpje

Reisfoto's

Terug naar Padang met de snelle boot van 14.00 uur.
Aankomst in Padang rond 18.00 uur, we vertrekken rechtstreeks naar Nagari Sungai Pinang, een klein vissersdorpje aan de Indische Oceaan.
Rond 1u30 rijden.

Dag 15-17: relaxen aan het strand

Reisfoto's

4 dagen bij Ricky's strandhuis: snorkelen, vissen, eilandhoppen, watervaltrek, surfen, kookles ...
Overnachtingen in Ricky's strandhuis.

Dag 18: Naar de luchthaven

We brengen u naar de luchthaven volgens uw vluchtschema. Einde van de reis.

Inclusief | Exclusief

 • Engelssprekende gids tijdens de hele reis
 • Vervoer met AC privéauto en chauffeur
 • Accommodaties
 • Ontbijt
 • Toegangsprijzen
 • Veerboot en terug naar Samosir
 • Binnenlandse vlucht MEDAN-PADANG met Lion Air
 • 1 daagse trektocht in de jungle van Bukit Lawang inclusief lunch en fruit
 • Sibayak vulkaanwandeling met ervaren berggids.
 • Mentawai-reis volpension (al het eten, lokaal vervoer, lokale gids, vergunning om het nationale park Siberut binnen te gaan, accommodatie, dragers, snelle boot Padang-Siberut-Padang heen en terug
 • Ricky's strandhuis volpension (ontbijt, lunch, diner
 • inclusief de hele dag met thee of koffie)
 • Eten en drinken behalve die vermeld in de prijs inbegrepen
 • Alcohol
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering
 • Activiteiten bij Ricky's strandhuis
 • Fooien

Reislocatie

Created with Sketch. Sumatra

Extra informatie

Meer informatie over de kosten
Een reis samenstellen is natuurlijk maatwerk. Het is goed om te weten dat de totaalprijs zoals nu genoemd richtprijzen zijn. We zullen met iedereen contact opnemen om de individuele wensen te bespreken. Aan de hand van deze wensen kan de totaalprijs nog behoorlijk verschillen. Kies je voor wat meer basic accommodaties of juist luxer? Wil je er een activiteit uit halen of juist toevoegen? Dit zijn natuurlijk allemaal zaken die de totaalprijs zullen beïnvloeden.

Ook is er vaak een gereduceerd tarief voor kinderen. We gaan graag met jou om de tafel zitten om alle mogelijkheden te bespreken. Wij hebben reizen voor elk type reiziger en budget.
Maximale positieve impact tijdens deze reis?
Ten eerste planten wij een boom voor elke reiziger die bij ons boekt. Maar we gaan verder. Omdat wij in de landen die wij aanbieden al jaren projecten ondersteunen met Vrijwillig Wereldwijd weten wij als geen ander hoe we op een goede manier iets kunnen terug doen voor de bevolking daar. Dus boek je bij ons een reis dan zorgen wij dat er een klein percentage van je reissom ten goede komt aan een echt nuttig project.

Ook is er de mogelijkheid om zelf een periode mee te helpen op een project. Dit kunnen we dan tijdens of na je reis inplannen. Zo kom je nog meer in aanraking met de mensen en de cultuur. Vraag ons naar de mogelijkheden.
Created with Sketch.
vanaf €1.770,00

Meer mooie reizen