vanaf €995,00
Offerte aanvragen

Bezoek de Mentawai stam in het westen van Sumatra

Created with Sketch. Sumatra
Not Rated

Reisduur

9 dagen

Vertrekdatum

Elke dag

Groepsgrootte

10 personen

Reisthema

 • Bouwstenen,
 • Sumatra,

Over de reis

De Indonesische Mentawai- eilanden zijn van ongekende schoonheid, je hebt er legendarische surf golven. Maar ook de diepe jungle.  Eilanden waar de Mentawai stam leeft volgens eeuwenoude tradities. De Mentawai leven in volledige harmonie met de natuur en zijn animisten.

Met de fastboot vertrekken we naar het eiland waar de deze stam leeft. Gedurende de eerste 4 dagen leef je als een echte Mentawai, je verblijft in een traditioneel huis, douche je in de rivier,
slaap je op dunne matjes op de grond en eet je samen met de Mentawai. We volgen deze stam in al hun tradities en werkzaamheden gedurende de dag, jagen, koken, manden maken etc.

Een unieke beleving!
Ook maken we een trekking door de jungle naar de waterval en draaien we een dag mee in een klein dorpje waar de tijd heeft stil gestaan, je kunt hier surfles nemen, voetballen met de lokale bewoners of gewoon lekker rondlopen en kletsen met de dorpsbewoners.
De dagen erna staan in het teken van relaxen in het beach hotel aan de prachtige kust en snorkelen tussen de schildpadden.

Deze reis toch nog iets aanpassen?

View More

HIGHLIGHTS

 • Bezoek aan de Mentawai stam
 • Slapen in een traditioneel huis
 • Meelopen met de dagelijkse activiteiten van de Mentawai
 • Waterval in de jungle bezoeken
 • Snorkelen tussen de schildpadden
 • Surfles of voetballen met de locals
 • Lokale markt bezoeken
 • verblijf in een geweldig lay-back hotel, direct aan zee.

Dag planning

Dag 1: Aankomst Padang

Reisfoto's

Accommodatie

Aankomst op de luchthaven van Padang en ga direct naar het hotel, rust uit na een lange vlucht. Bezoek Padang en maak de bagage klaar voor de Mentawai. Overnachting in een guesthouse.

Dag 2: Naar de Mentawai

Reisfoto's

Accommodatie

Vertrek vroeg in de ochtend om 7 uur met fastboat naar Siberut en bij aankomst direct naar het dorp Muntei om te ontbijten, te douchen en ons team zal ondertussen de voorraden halen, zoals voedsel, water, vergunningen enz. gedaan, op weg naar de jungle met een gemotoriseerde kano naar de rivier en wandelen in de modderige jungle om het dorp Mentawai te bereiken (enkele uren, afhankelijk van het niveau van de rivier).

Een matige conditie is vereist voor de trekking, de weg kan glad en modderig zijn. De rest van de dag doorbrengen in het traditionele huis van Mentawai genaamd "Uma", om meer te weten te komen over de familie die je verwelkomde. De omstandigheden zijn erg basis, je slaapt op de grond met muskietennet en dunne matras en je hebt een douche in de rivier. Maar je zult een unieke ervaring beleven door je verschil te delen en een nieuwe cultuur in de jungle te leren kennen. De Mentawai leven in volledige harmonie met de natuur en zijn animisten.

Dag 3: Met de Mentawai leven

Reisfoto's

Accommodatie

Leven in de jungle met de Mentawai! Deel het dagelijkse leven met de Mentawai-stam en activiteiten zoals jagen in de jungle, vissen, gifpijlen maken, rotanmand maken, de verwerking van schorskleding zien, koken, de Sago-bereiding bekijken, hun belangrijkste dagelijkse voedsel, wandelen in de jungle, en als je geluk hebt, woon dan een traditionele ceremonie bij met sjamanen volgens hun religie.

Gedurende deze dagen leef je als een Mentawai-volk, douche je in de rivier, slaap je op de grond, eet je met ze, deelt en communiceer je met ze.

Dag 4: Relaxen aan het strand

Reisfoto's

Accommodatie

Breng het laatste moment door met de Mentawai! Tijd om afscheid te nemen van de Mentawai-familie en terug te keren naar het Muntei-dorp via dezelfde route als komen, stop opnieuw in Muntei-dorp om te lunchen, te wassen en om 15.00 uur de snelle boot rechtstreeks naar Padang te nemen voor 3 uur. Aankomst in de haven van Padang, ga rechtstreeks naar een klein traditioneel vissersdorpje in het zuiden van Padang waar je de laatste paar dagen aan zee zult doorbrengen. Verblijf aan het strand in een super leuk hotel.

Dag 5: Watervaltrekking door de rijstvelden

Reisfoto's

Accommodatie

Vandaag na het ontbijt gaan we voor een watervaltrekking door de rijstvelden, de jungle en steken we de rivier over. Na uren doorgebracht te hebben, ga je direct naar het strand om te lunchen en de rest van de dag aan zee door te brengen. Verblijf aan het strand.

Dag 6: Dagje mee naar het dorpje

We gaan in het lokale dorpje mee naar school en helpen mee met een campagne over het zeeleven, ook geven we Engelse les aan lokale studenten en helpen we met het strand schoonmaken met de kinderen. Na de lunch surfles en voetbal met lokale mensen. Verblijf weer aan het strand.

Dag 7: Naar de traditionele markt

Reisfoto's

Accommodatie

Vandaag gaan we het gebied verkennen en naar de traditionele markt, ook ontdekken we andere dorpen. Lunch op het strand en 's middags terug naar het hotel. Verblijf aan het strand.

Dag 8: Naar een onbewoond eiland

Reisfoto's

Accommodatie

Vandaag na het ontbijt is het eilanddag !! Een onbewoond eiland bezoeken waar je kunt snorkelen, zonnebaden, zwemmen in helder water en gewoon kunt genieten van het witte zandstrand. In de namiddag terug naar het hotel. Afscheidsdiner en samen zingen. Verblijf aan het strand.

Dag 9: terug naar het vliegveld

Reisfoto's

Aan deze bijzondere reis komt een einde. Na het ontbijt word je terug naar het vliegveld gebracht.

Inclusief | Exclusief

 • Vervoer
 • Eten en drinken
 • Alle activiteiten
 • Visum
 • Vliegticket

Reislocatie

Created with Sketch. Sumatra

Extra informatie

Meer informatie over de kosten
Een reis samenstellen is natuurlijk maatwerk. Het is goed om te weten dat de totaalprijs zoals nu genoemd richtprijzen zijn. We zullen met iedereen contact opnemen om de individuele wensen te bespreken. Aan de hand van deze wensen kan de totaalprijs nog behoorlijk verschillen. Kies je voor wat meer basic accommodaties of juist luxer? Wil je er een activiteit uit halen of juist toevoegen? Dit zijn natuurlijk allemaal zaken die de totaalprijs zullen beïnvloeden.

Ook is er vaak een gereduceerd tarief voor kinderen. We gaan graag met jou om de tafel zitten om alle mogelijkheden te bespreken. Wij hebben reizen voor elk type reiziger en budget.
Maximale positieve impact tijdens deze reis?
Ten eerste planten wij een boom voor elke reiziger die bij ons boekt. Maar we gaan verder. Omdat wij in de landen die wij aanbieden al jaren projecten ondersteunen met Vrijwillig Wereldwijd weten wij als geen ander hoe we op een goede manier iets kunnen terug doen voor de bevolking daar. Dus boek je bij ons een reis dan zorgen wij dat er een klein percentage van je reissom ten goede komt aan een echt nuttig project.

Ook is er de mogelijkheid om zelf een periode mee te helpen op een project. Dit kunnen we dan tijdens of na je reis inplannen. Zo kom je nog meer in aanraking met de mensen en de cultuur. Vraag ons naar de mogelijkheden.
Created with Sketch.
vanaf €995,00

Informatie

Meer mooie reizen