Prachtige uitgestrekte witte zandstranden, azuurblauwe zee, palmbomen, en de vriendelijke bevolking maken Zanzibar tot een top bestemming voor een unieke vakantie. Ook erg leuk om te combineren van een safari op het vaste land. 

Wij hebben de leukste trips om te doen op Zanzibar op een rijtje gezet,

1: Village tour Jambiani

Om de cultuur op Zanzibar wat beter te leren kennen is een tour door een lokaal dorpje een must. Je leert de mensen en hun woon en eet gewoontes wat beter kennen. Ook de vriendelijkheid van de mensen die je met Jambo begroeten zullen je niet onberoerd blijven.

Jongerenreis Zanzibar
Zanzibar

2: Snorkelen bij het eiland Mnemba eiland

In het noorden van Zanzibar vind je Nungwi, een authentiek vissersdorpje mooie witte stranden met een azuurblauwe zee, een hele leuke trip is om te gaan snorkelen bij het eiland Mnemba. Een half uurtje varen en dan de snorkel op en in het water springen. Je bevind je dan tussen prachtige gekleurde vissen. 

3: Bezoeken aan het project More Africa en daar overnachten

More Africa is een project voor kinderen met een beperking. In de ochtend worden de kinderen opgehaald bij hun ouders in hun dorpjes en naar het project gebracht. Hier krijgen ze scholing en fysiotherapie. Na de maaltijd worden ze weer naar huis gebracht. Bij dit project, wat gerund wordt door de Nederlandse Ellen samen met haar Tanzaniaanse man Fabi, zijn ook leuke huisjes waar je kunt overnachten, met zwembad en een leuk restaurant.

Met de opbrengsten van de overnachtingen en het restaurant worden de kosten van de school betaald. 

4: Naar de zonsondergang bij Michamvi.

In het zuidoostelijke hoekje in een inham ligt Michamvi. Hier vind je echt een prachtige zonsondergang op een poeder wit zandstrand. Er hangt een heerlijke vibe, muziek, kampvuur, dansers en acrobaten maken de sfeer compleet. 

Erg leuk om een avondje heen te gaan, niet te laat, want de zon gaat op Zanzibar al vroeg onder.

5:  Naar de beroemde Rock

Het is zeker een bezoekje waard, The Rock, een restaurant midden in de zee. Als het eb is kun je er heen lopen, als het vloed is gaat er een bootje naar The Rock. Wij vonden een drankje doen op de Rock voldoende, maar je kunt er ook eten, wel moet je dan op tijd reserveren. Tegenover de Rock heb je ook een leuk restaurant/hotel Upendo, waar je een duik kunt nemen in het zwembad en heerlijke vis kunt eten. Een leuke combinatie dus.

6: Nakupenda Beach (zandbank tour)

Wil je je echt Robinson Crusoe voelen, dan zit je hier helemaal goed, Met een bootje ga je naar een prachtige zandbank  midden in de zee. Je kunt hier heerlijk zwemmen, snorkelen. Als lunch is er fruit en wordt er een bbq neergezet en maken ze de heerlijkste vis voor je klaar. Een heerlijk relaxt uitje. Ook te combineren met Prison island, waar Giant schildpadden leven. 

7: Tanzaniaanse kookles en Spice tour

Onze lerares neemt je graag mee in alle aspecten van de Tanzaniaanse keuken, je start op de markt waar alle benodigde ingrediënten worden ingekocht. Aansluitend volgt een bezoek aan de kruidentuin naast haar huis om alle kruiden te leren kennen. Je maakt vervolgens meerdere traditionele gerechten en eet die daarna gezamenlijk op.

8: Leren kiten in Paje

Zanzibar staat echt bekend als Kite Paradise, altijd wind en ondiep water en dat op een van de mooiste azuurblauwe zeeen van de wereld. Dus wil je leren kiten, dan is Paje in Zanzibar the place to start.