vanaf €355,00
Offerte aanvragen

Verblijf in een Eco Camp midden in de jungle van Borneo

Created with Sketch. Borneo
Not Rated

Reisduur

3 dagen

Vertrekdatum

elke dag

Groepsgrootte

n.v.t

Reisthema

 • Borneo,
 • Bouwstenen,

Over de reis

Het Eco Camp ligt aan de oevers van een Oxbow-meer – het ongerepte Tungo-meer – en is de enige accommodatie aan de Kinabatangan-rivier die in een bosreservaat ligt. Als je een reiziger bent die van eenvoud en de natuur houdt, dan is het Eco Camp iets voor jou. Gebouwd met het milieu in gedachten, streeft het naar een kamp zonder afval, chemicaliën  en  gaan ze voor maximale waterbesparing. Het verblijf ondersteunt ook het herstel van het meer (verwijdering van salvinia) en het herstel van het leefgebied van orang-oetans.  Het kamp biedt eenvoudige maar mooie faciliteiten, elektriciteit is ‘s nachts beschikbaar en er branden laagspannings-led-lampen op de loopbruggen en gemeenschappelijke ruimtes. Elke verhoogde hut biedt plaats aan twee personen. Elke hut heeft een eigen badkamer met een westers toilet en douche, en de maaltijden worden in buffetvorm geserveerd in de eetlounge aan het meer. Afgezien van de dieren in het wild, krijg je de kans om een ​​bosherstelproject te bezoeken, samen met andere programma’s die door de gemeenschap worden beheerd om hun omgeving te behouden. Er zijn ook uitgebreide bospaden in de omgeving.

Daarnaast gaan we mooie boottochten maken over de Kinabatangan rivier, waar we wilde dieren hopen te zien, zoals de Orang-Oetans, neusaap, krokodillen en nog veel meer. Een super bijzondere bouwsteen!

View More

HIGHLIGHTS

 • Boottocht over de rivier waar we wilde dieren spotten
 • Verblijf in een eco-kamp
 • Bosherstel project bezoek
 • Nachtwandeling om nachtdiertjes te spotten

Dag planning

Dag 1: Met de boot naar het eco kamp

Reisfoto's

Accommodatie

Je wordt om 11:00 uur opgehaald bij je hotel in Sandakan of Sepilok. We gaan naar het welkomstcentrum, waar we alle info krijgen over het eco-kamp, culuur en de omgeving. Na de lunch, gaan we met de boot naar het eco-kamp. In de namiddag gaan we met de gids een riviertocht maken, om wilde dieren langs de rivier te spotten, zolas Orang Oetans, olifanten, krokodillen en nog veel meer. We keren terug voor het diner naar het kamp en na het diner beginnen we aan een nachtwandeling en hopen we nachtdieren te spotten, zoals spookdiertjes, langzame lori`s en slapende vogels.

Dag 2: Bosherstelproject en boottocht

Reisfoto's

Accommodatie

In de ochtend staan we vroeg op om vogels te bekijken in de buurt van het eco kamp. Na het ontbijt bezoeken we per boot het bosherstel project en helpen we ook een handje mee. We leren alles over hoe de gemeenschap zich hier voor inzet.
Na de lunch kun je even ontspannen of gaan vissen met de lokale jongens. In de late namiddag vertrekken we voor een boottocht op de rivier. Bij terugkomst wordt het diner geserveerd en na het diner beginnen we aan nog een nachtwandeling.

Dag 3: Boottocht en weer terug

Reisfoto's

Vroeg in de ochtend vertrekken we voor een boottocht, daarna hebben we lunch en checken we uit bij het eco kamp.
Daarna word je afgezet in Sandakan of Sepilok (rit van 2 uur)

Inclusief | Exclusief

 • Retourtransfers van Sandakan / Sepilok
 • accommodatie
 • instandhoudings- en gemeenschapskosten
 • activiteiten en maaltijden op basis van volpension koffie, thee en drinkwater uit vrije stroom retourtransfers per boot vanaf het onthaalcentrum
 • gids
 • Tips en fooien
 • koolzuurhoudende dranken

Reislocatie

Created with Sketch. Borneo

Extra informatie

Meer informatie over de kosten
Een reis samenstellen is natuurlijk maatwerk. Het is goed om te weten dat de totaalprijs zoals nu genoemd richtprijzen zijn. We zullen met iedereen contact opnemen om de individuele wensen te bespreken. Aan de hand van deze wensen kan de totaalprijs nog behoorlijk verschillen. Kies je voor wat meer basic accommodaties of juist luxer? Wil je er een activiteit uit halen of juist toevoegen? Dit zijn natuurlijk allemaal zaken die de totaalprijs zullen beïnvloeden.

Ook is er vaak een gereduceerd tarief voor kinderen. We gaan graag met jou om de tafel zitten om alle mogelijkheden te bespreken. Wij hebben reizen voor elk type reiziger en budget.
Maximale positieve impact tijdens deze reis?
Ten eerste planten wij een boom voor elke reiziger die bij ons boekt. Maar we gaan verder. Omdat wij in de landen die wij aanbieden al jaren projecten ondersteunen met Vrijwillig Wereldwijd weten wij als geen ander hoe we op een goede manier iets kunnen terug doen voor de bevolking daar. Dus boek je bij ons een reis dan zorgen wij dat er een klein percentage van je reissom ten goede komt aan een echt nuttig project.

Ook is er de mogelijkheid om zelf een periode mee te helpen op een project. Dit kunnen we dan tijdens of na je reis inplannen. Zo kom je nog meer in aanraking met de mensen en de cultuur. Vraag ons naar de mogelijkheden.
Created with Sketch.
vanaf €355,00

Meer mooie reizen