vanaf €312,00
Offerte aanvragen

Het mooiste van de Mekong Delta

Created with Sketch. Vietnam
Not Rated

Reisduur

5 dagen

Vertrekdatum

Elke dag

Groepsgrootte

n.v.t

Reisthema

  • Bouwstenen,
  • Vietnam,

Over de reis

De Mekong Delta vormt zowel de meest zuidelijke regio van Vietnam als een van de twee belangrijkste rijstkommen van het land. Gedomineerd door de Mekong rivier en zijn vele zijrivieren, bestaat het omliggende land uit laaggelegen rijstvelden en de rivieren worden begrensd door dichte mangroven en palmen. De zijrivieren van de hectische Mekong River-snelweg bieden een uitgebreid netwerk van kanalen en kanalen die fungeren als op- en afritten naar de hoofddoorgang. Door met ons mee te doen, kunt u het vredige landschap en de eenvoudige levensstijl in en rond Can Tho, de centrale stad van de Mekong Delta, ervaren.

Dag planning

Dag 1: Welkom in de stad Can Tho

Reisfoto's

Gasten zijn welkom bij een van onze homestays. Onze gids neemt je mee uit eten in een van de beste lokale restaurants in de stad. Na het diner wordt u meegenomen naar Ninh Kieu Quay, een bekend park langs de rivier, en enkele bekende pagodes in de stad, zoals Ong Pagoda, Muniransai Pagoda, Phat Hoc Pagoda.

Dag 2: Drijvende markt Can Tho

Reisfoto's

Dag 2: Cai Rang Floating Market - Fruittuin - Binh Thuy Ancient House (inclusief ontbijt)

De drijvende markt weerspiegelt de landelijke levensstijl van mensen hier. De markt begint heel vroeg om 4-5 uur 's ochtends wanneer kleine boten uit de dorpen voedsel (fruit, groenten, vis) komen kopen van grote boten. Alle boten verzamelen zich midden in de rivier, waardoor er een drukke markt ontstaat. Onze tour zal u in staat stellen om deze speciale activiteiten van de mensen hier te zien. Onze gids haalt je om 05.00 uur op bij de homestay en brengt je per boot naar de drijvende markt van Cai Rang. U kunt vers fruit kopen en genieten van een van de boten op de markt. Daarna stopt de boot bij een traditionele rijstnoedelsfabriek om te zien hoe mensen deze speciale soort noedels van rijst maken.

Na de drijvende marktreis wordt u meegenomen om te ontbijten in een lokaal restaurant en terug naar de homestay.

In de middag maak je een fietstocht door een dorp en stop je bij een fruittuin om te genieten van wat vers fruit en breng je een bezoek aan het oude huis Binh Thuy, een van de oudste huizen in Can Tho.

Dag 3: Gastgezin en boottocht in Vinh Long

Vinh Long is een kleine stad, 40 km van Can Tho. Deze stad is een rustige en vredige stad met zeer mooie waterwegen en fruittuinen.

Je komt met de taxi naar Vinh Long, wat ongeveer 45 minuten duurt. Aangekomen in Vinh Long neemt onze gids je mee op een boottocht door kleine kanalen en dorpen. Tijdens de boottocht bezoek je een traditionele steenbakkerij, een kwekerij en een boomgaard.

Na de boottocht ga je inchecken in een zeer rustige, charmante homestay op een klein eilandje. U kunt ontspannen en het eilandje te voet of met de fiets verkennen. 'S Avonds kun je je bij de familie voegen bij de homestay om een ​​diner te bereiden met lokale gerechten, zoals gebakken loempia's, gestoofde kip en gestoomde vis.

Dag 4: Vinh Long - Cai Be - Can Tho

Reisfoto's

Na het ontbijt bij de homestay in Vinh Long, neemt onze gids je mee op een boottocht naar Cai Be, waar je een bijenboerderij kunt bezoeken, traditionele workshops kunt maken met poprice, kokosnootsnoepjes en rijstalcohol.

Na de tour keert u terug naar de homestay om te lunchen en uit te checken en met de taxi terug te keren naar Can Tho.

'S Avonds heb je een bijzonder afscheidsdiner. Het einde van de tour.

Inclusief | Exclusief

  • Verblijf in een homestay
  • De gids
  • Enkele maaltijden zoals we in de tekst beschreven hebben.
  • Vliegtickets
  • Visum
  • Sommige maaltijden

Reislocatie

Created with Sketch. Vietnam

Extra informatie

Meer informatie over de kosten
Een reis samenstellen is natuurlijk maatwerk. Het is goed om te weten dat de totaalprijs zoals nu genoemd richtprijzen zijn. We zullen met iedereen contact opnemen om de individuele wensen te bespreken. Aan de hand van deze wensen kan de totaalprijs nog behoorlijk verschillen. Kies je voor wat meer basic accommodaties of juist luxer? Wil je er een activiteit uit halen of juist toevoegen? Dit zijn natuurlijk allemaal zaken die de totaalprijs zullen beïnvloeden.

Ook is er vaak een gereduceerd tarief voor kinderen. We gaan graag met jou om de tafel zitten om alle mogelijkheden te bespreken. Wij hebben reizen voor elk type reiziger en budget.
Maximale positieve impact tijdens deze reis?
Ten eerste planten wij een boom voor elke reiziger die bij ons boekt. Maar we gaan verder. Omdat wij in de landen die wij aanbieden al jaren projecten ondersteunen met Vrijwillig Wereldwijd weten wij als geen ander hoe we op een goede manier iets kunnen terug doen voor de bevolking daar. Dus boek je bij ons een reis dan zorgen wij dat er een klein percentage van je reissom ten goede komt aan een echt nuttig project.

Ook is er de mogelijkheid om zelf een periode mee te helpen op een project. Dit kunnen we dan tijdens of na je reis inplannen. Zo kom je nog meer in aanraking met de mensen en de cultuur. Vraag ons naar de mogelijkheden.
Created with Sketch.
vanaf €312,00

Meer mooie reizen