vanaf €521,00
Offerte aanvragen

Experience Zanzibar

Created with Sketch. Tanzania
Not Rated

Reisduur

7 dagen

Vertrekdatum

iedere dag

Groepsgrootte

n.v.t

Reisthema

 • Bouwstenen,
 • Zanzibar,

Over de reis

Experience Zanzibar –  1 week
Zanzibar heeft veel te bieden. Tijdens deze ervaringsreis zul je de meest bekende en populaire excursies gaan bezoeken.

Tijdens de Zanzibar Experience zul je verblijven bij More Africa Guesthouse. Vanuit hier kun je alles ervaren wat Zanzibar te bieden heeft. Je verblijft in een double room met eigen badkamer en ontbijt is bij de prijs inbegrepen.
More Africa Guesthouse ligt aan de Oostkust van Zanzibar, in een mooi vissersdorpje genaamd Paje. More Africa Guesthouse is onderdeel van More Africa NGO, een speciale school waar speciaal onderwijs en fysiotherapie wordt gegeven voor kinderen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Het guesthouse is non-profit, wat inhoudt dat je direct doneert aan de school door je verblijf in het guesthouse. Een ervaring die je nooit zult vergeten! More Africa Guesthouse heeft een zwembad en een bar en restaurant met heerlijk eten en drinken dus je hoeft je niet te vervelen!

Deze reis toch nog iets aanpassen?

View More

HIGHLIGHTS

 • Paje Village & Beach experience ( 2 uur)
 • Accommodatie bij More Africa Guesthouse
 • Prison Island & Sandbank
 • Blue Safari snorkel trip
 • SUP of SURF experience
 • Stone Town City Tour & Spice Tour

Dag planning

Dag 1: Aankomst & Paje Village & Beach experience ( 2 uur)

Reisfoto's

Accommodatie

Aankomstdag. Hiernaast ga je middels een GPS kaart Paje ontdekken

Dag 2: Prison Island & Sandbank (Volledige dag, inclusief lunch)

Reisfoto's

Accommodatie

Geniet een volle dag op zee met deze combinatietour waarbij je Prison Island & de zandbank bezoekt. Na een volle dag zee kun je nog samen met een gids een ronde door Stone Town lopen.

Op ongeveer 20 minuten varen vanuit Stone Town, ligt Prison Island. Dit eiland is omgeven door een enorm mooi strand.

Prison Island dankt zijn naam aan de gevangenis die gebouwd is op het eiland, maar nooit als zodanig gebruikt is. Momenteel kun je op Prison Island enorme landschildpadden bewonderen die zijn geïmporteerd vanuit de Seychellen. We zijn heel benieuwd of je de oudste schildpad kunt ontdekken tussen al deze enorme beesten!

Naast een bezoek aan de schildpadden, kun je ook de oude gevangenis bezoeken. Deze is nog steeds intact en wordt momenteel gebruikt als restaurant voor de gasten die op Prison Island verblijven. In de toiletten vind je nog steeds de kettingen die werden gebruikt om de slaven te ketenen.

Nadat we Prison Island bezocht hebben, stappen we weer op de boot en vervolgen we onze weg naar de zandbank.

Nakupenda betekent in het Swahili “ik hou van jou”. Deze zandbank heeft deze naam gekregen door zijn enorme schoonheid en het feit dat vele verliefde stelletjes graag deze tour maken. Met een traditionele boot ga je vanuit Stone Town naar de zandbank. De vertrektijden kunnen dagelijks verschillen in verband met het getij. Het water is kristalhelder en het uitzicht op Stone Town is fenomenaal. Het is mogelijk om hier te snorkelen.
Op de zandbank wordt een seafood lunch voor je bereid. Dit wordt genieten!

Dag 3: Relaxdag bij More Africa of Paje Beach

Reisfoto's

Accommodatie

Lekker relaxen vandaag bij het guesthouse of op het prachtige strand van Paje.

Dag 4: Blue Safari snorkel trip (Volledige dag, inclusief lunch)

Reisfoto's

Accommodatie

Blue Safari is een zeer complete excursie waarbij je enorm veel kan zien in één dag.

Deze excursie vertrekt vanuit Fumba, in het zuid-westen van Zanzibar. Aan boord van de traditionele boot, de Dhow, vaar je naar een mangrovebos in zee, waarbij je kan zwemmen. Hierna meren we aan bij een zandbank midden in zee. Hier kun je wat rusten, genieten van al het moois en vers fruit. Rondom de zandbank kun je snorkelen. Hierna vaar je verder naar Kwale Island, een idyllisch eilandje. In 85% van de gevallen worden tijdens deze excursie dolfijnen gespot! Op Kwale Island krijg je een lunch aangeboden met een grote variëteit aan zeevruchten zoals kreeft. Ook kun je hier een (kleine) wandeling maken naar de grote Baobab boom. Deze boom is honderden jaren oud. Hij is ooit omgevallen en daarna weer verder gegroeid. Je kunt deze boom beklimmen en er mooie foto’s maken.

Hierna vaar je zeilend terug naar Fumba, mits het weer het toelaat. Een dag om nooit te vergeten!

Dag 5: SUP of SURF experience (halve dag)

Reisfoto's

Accommodatie

Kies zelf of je wilt suppen of surfen, wel altijd gebaseerd op twee personen.

SURFEN: Zanzibar is een mooi eiland in de Indische Oceaan met een tropisch klimaat, warm water en een goede sfeer. Het is een hele populaire bestemming voor waterliefhebbers, omdat de ligging uitstekend is voor duikers en kitesurfers. Kun je op Zanzibar ook golfsurfen? Het antwoord is JA. De surfcondities op Zanzibar zijn beter dan je zou denken… We gaan het rif op en vanuit daar surfen. Durf jij het aan?

SUPPEN:

Ontdek één van de mooiste, onbekende milieus van Zanzibar’s oostkust, welke alleen te verkennen is per SUP.

In de mangrove vind je een groot aantal dieren, zoals specifieke vis en krab. Onze tourguide laat je de mooiste plekjes zien en zal je alles uitleggen over de verschillende mangrove bomen. Na de tour kun je je ervaringen met elkaar delen en krijg je water en fruit. Schiet het perfecte plaatje vanaf het roof-top terras welke de mangrove en de lagoon overziet.

Door het ontdekken van Zanzibar per SUP heb je een “full body workout” zonder dat je het zelf door hebt!

Dag 6: Relaxdag bij More Africa of Paje Beach

Reisfoto's

Accommodatie

Heerlijk dagje relaxen bij het guesthouse of op het strand van Paje.

Dag 7: Stone Town City Tour & Spice Tour

Reisfoto's

De hoofdstad van Zanzibar, Stone Town, staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Iedere cultuurliefhebber kijkt zijn ogen uit in deze diverse stad met vele Arabische invloeden. Onze gids zal je alles vertellen over de rijke geschiedenis van Zanzibar, wat voor een groot deel wordt gekenmerkt door slavenhandel. Je wordt meegenomen naar de voormalige slavenmarkt, de Anglicaanse kerk, het House of Wonders, het oude Arabische Fort en het geboortehuis van Freddy Mercury (Queen).

Al wandelend krijg je alles te zien waar Zanzibar voor staat. Op de grootste markt van de stad, de Darajani, zal je ontdekken waarom Zanzibar bekend is voor haar specerijen. Ook breng je hier een bezoek aan de vlees- en vismarkt. De vis wordt een paar keer per dag vers binnengebracht door lokale vissersmannen en wordt geveild op de visveiling. Daarna begint de grote verkoop in de vele kleine winkeltjes die Stone Town rijk is.

Stone Town bestaat uit een labyrint van kleine, smalle straatjes. De gids zal jullie meenemen door al deze smalle straatjes. Je kunt optioneel het uitzicht over Stone Town bekijken vanuit een dakterras in één van de hotels die Zanzibar rijk is.

Al struinend door de kleine steegjes, vind je de mooiste souvenirs, zie je kinderen spelen en mannen “bao” spelen. Dit is een lokaal spel wat veel gespeeld wordt.

Al dat wandelen maakt dorstig, daarom kun je ervoor kiezen een relaxpauze te nemen bij het Zanzibar Coffee House. Je kunt hier zoals de naam al doet vermoeden lekkere koffie drinken, maar er is ook genoeg ander lekkers zoals verse sapjes, taart en broodjes

Met deze trip komt ook meteen de Zanzibar Experience tot een eind.

Inclusief | Exclusief

 • Paje Village & Beach experience ( 2 uur)
 • Transport van en naar vliegveld/ferry
 • Accommodatie bij More Africa Guesthouse voor 6 nachten op Zanzibar, gebaseerd op een double room met eigen badkamer en ontbijt
 • Prison Island & Sandbank (Volledige dag, inclusief lunch)
 • Relaxdag bij More Africa of Paje Beach
 • Blue Safari snorkel trip (Volledige dag, inclusief lunch)
 • SUP of SURF experience (halve dag)
 • Stone Town City Tour & Spice Tour (halve dag, inclusief lunch)
 • Internationale vluchten
 • Visum ($50 per persoon)
 • Infrastructure tax Zanzibar ($1 pppn)
 • Lunch, Diner en drankjes
 • Andere uitgaven

Reislocatie

Created with Sketch. Tanzania

Extra informatie

Maximale positieve impact tijdens deze reis?
Ten eerste planten wij een boom voor elke reiziger die bij ons boekt. Maar we gaan verder. Omdat wij in de landen die wij aanbieden al jaren projecten ondersteunen met Vrijwillig Wereldwijd weten wij als geen ander hoe we op een goede manier iets kunnen terug doen voor de bevolking daar. Dus boek je bij ons een reis dan zorgen wij dat er een klein percentage van je reissom ten goede komt aan een echt nuttig project.

Ook is er de mogelijkheid om zelf een periode mee te helpen op een project. Dit kunnen we dan tijdens of na je reis inplannen. Zo kom je nog meer in aanraking met de mensen en de cultuur. Vraag ons naar de mogelijkheden.
Meer informatie over de kosten
Een reis samenstellen is natuurlijk maatwerk. Het is goed om te weten dat de totaalprijs zoals nu genoemd richtprijzen zijn. We zullen met iedereen contact opnemen om de individuele wensen te bespreken. Aan de hand van deze wensen kan de totaalprijs nog behoorlijk verschillen. Kies je voor wat meer basic accommodaties of juist luxer? Wil je er een activiteit uit halen of juist toevoegen? Dit zijn natuurlijk allemaal zaken die de totaalprijs zullen beïnvloeden.

Ook is er vaak een gereduceerd tarief voor kinderen. We gaan graag met jou om de tafel zitten om alle mogelijkheden te bespreken. Wij hebben reizen voor elk type reiziger en budget.
Created with Sketch.
vanaf €521,00

Meer mooie reizen