vanaf €595,00
Offerte aanvragen

De 10 daagse kampeerreis door oost-Java

Created with Sketch. Java
Not Rated

Reisduur

10 dagen

Vertrekdatum

elke dag

Groepsgrootte

n.v.t

Reisthema

 • Bouwstenen,
 • Java,
 • Rondreizen,

Over de reis

Dit is een hele speciale reis, kamperen op Java. Een reis van alleen maar hoogtepunten.

Kamperen op de mooiste plekjes, de mooiste stranden van Java. Ook leer je meer van de Javaanse cultuur en hun heerlijke keuken. We lopen door dorpjes en leren meer van over de boeren en de theeplantages. We gaan mee met de lokale visser dolfijnen spotten en helpen de lokale visser en zijn familie mee met de dagelijkse dingen in hun dorp. Ook nuttigen we een heerlijke maaltijd bij de visser en zijn gezin.

Ook beklimmen we natuurlijk de Bromo en zie je een prachtige zonsopkomst. Een reis waarbij je een mooie kijkje krijgt in het leven van de Javanen.

HIGHLIGHTS

 • Verblijf in een eco hut met uitzicht op de bergen
 • Hike door oogverblindende rijstvelden
 • Snorkelen en kamperen op diverse mooie stranden
 • Bezoek aan eiland Sempu en daar naar de Blue Lagoon
 • Met de lokale visser dolfijnen proberen te spotten
 • Eten bij de lokale visser en zijn gezin
 • Meehelpen met de dagelijkse bezigheden in het vissersdorpje van de lokale bewoners.
 • Het dorp Cemara Lawang bezoeken. Dit dorp ligt op een duizenden jaren oude kraterrand
 • Mount Bromo beklimmen

Dag planning

Dag 1: Verblijf in een houten hut met uitzicht op de bergen

Reisfoto's

Accommodatie

Je wordt opgehaald op het vliegveld of het trein station in Surabaya of Malang. Het is een uurtje rijden naar Kaliandra, een prachtige retraite, waarvan de laatste 20 minuten langs schitterend groene rijstvelden. Kaliandra ligt idyllisch op een hoogte van 850 m op de koele en schilderachtige hellingen van Mt. Arjuna. Kaliandra heeft een wellness centrum, opgericht om de stichting te ondersteunen. Kaliandra is namelijk een stichting die de boeren in de omgeving helpt biologische groenten te telen en de producten af te zetten. Dit om de levensstandaard van de boeren te verhogen.
De eerste nacht in Indonesië verblijf je in een prachtige 2 verdiepingen houten bungalow gebouwd op de helling van Mt. Arjuno. Dit is goed voor totale rust, ontspannning en het verbranden van de reisstress. Bestel een detox vers gemaakt drankje.
Vandaag ontmoet je ook je gids. Je kunt hem alles vragen, voorleggen en bespreken. Bekijk samen je programma voor de komende dagen.


ACCOMMODATIE:
Kaliandra Eco Resort - Keer langzaam terug naar de basis.... WiFi is nog beschikbaar, evenals warm water en overheerlijke maaltijden met lokaal geproduceerde ingrediënten.

Dag 2: Dorpswandeling; een hike door oogverblindende rijstvelden

Na een goede nachtrust en een heerlijk ontbijt is het tijd voor actie. Je zit op een hoogte van 850 m en ver van de hoofdweg tussen Malang en Surabaya. Dit is de perfecte omgeving om kennis te maken met het oorspronkelijke Java en zijn inwoners. Glansrijke terrasvormige rijstvelden, meestal groen, zijn een Aziatische handtekening op het aardoppervlak. Maak kennis met de mensen die op het land werken, help mee als je wilt, en doorgrond het landbouwsysteem van oogsten, zaaien en planten. Er zijn zoveel verschillende stadia en facetten op 1 ha land te zien. Ploegen, waterbronnen, irrigatiesystemen, dorpjes en scholen zijn aanverwante items tijdens je wandeling. De route is zo'n 10 km lang, maar je kunt er gerust 4 uur over doen, afhankelijk van je interesses.
Na de wandeling keer je terug naar Kaliandra voor de lunch. Na het eten zijn er allerlei opties; krijg wat scholing in batik, klei of koken. Als je nog meer dan genoeg energie hebt kun je mountainbiken. Of, verwen jezelf met een Enzyme Detox - methode a la Japan - of een body-massage.

ACCOMMODATIE:
Kaliandra Eco Resort

Dag 3: Snorkelen en kamperen op het strand

Reisfoto's

Accommodatie

Witte zandstranden in Oost-JavaNa het ontbijt check je uit. Bereik de maagdelijk en schaars bezochte stranden in zuid Malang na ongeveer 4 uur rijden. Per lokale boot en met een visser als gids, vertrek je naar goede snorkelspots.
Na het snorkelen kun je heerlijk wandelen over het strand. Probeer een cocosnoot of een tonijn sate terwijl je kijkt naar de zonsondergang. "Make the most of your time under the stars!"

ACCOMMODATIE:
Kamperen op het strand

Dag 4: Natuur en cultuur; Jungle trekking, vissers en dolfijnen

Reisfoto's

Accommodatie

De indeling van de dag hangt af van de wijsheid van de visses. Daarom kunnen we niet voorspellen wat je vandaag als eerste gaat doen. De vissers weten waar en wanneer de dolfijnen te zien zijn, terwijl er altijd de kans bestaat dat je ze niet ziet; de natuur is wild en onvoorspelbaar. Neem in ieder geval altijd je snorkeluitrusting mee.
Vandaag staat er ook een tocht door de jungle op de planning. In zo'n 2 a 3 uur wandel je door ongerepte jungle en mangrove bossen. In de jungle leven allerlei soorten vogels en apen en je leert wat over de relatie die de lokale bevolking heeft met het bos.
Het vissersdorp zelf is ook een bezienswaardigheid. Feit: Indonesië vangt jaarlijks 10.000 haaien - het vangen van haaien is nog niet gereguleerd - die voornamelijk gevangen worden voor de verkoopo naar Hong Kong. Haaienvinnensoep is dan een van de eerste gedachtes die opborrelt, maar Indonesiërs gebruiken alle onderdelen van welk dier dan ook. Sla de vissers en hun vrouwen gade in hun dagelijkse activiteiten, en help mee als je wilt.
Het avondeten is bij een visser thuis. Als je mee wilt helpen koken om zo wat te leren over de Indonesische keuken, dan kan dat.


ACCOMMODATIE:
Kamperen op het strand

Dag 5: Hiken naar de blue lagoon Segoro Anakan op het eiland en Natuurreservaat Sempu

Na een korte rit bereik je het vissersdorp Sendang Biru. In dit dorp kun je de grootste visafslag van Malang bezoeken en de dagelijkse drukte en bezigheden gadeslaan. Het eiland Sempu voor de kust van Sendang Biru beschermt het dorp tegen de hoge golven van de Indische Oceaan. Het is slechts 10 minuten varen naar het eiland Sempu. Het eiland is omringd door mangrove bossen en gehuld in een dik tropisch regenwoud. Het is dan ook sinds de jaren '30 van de 20e eeuw een Natuurreservaat.
Het belangrijkste kenmerk van het eiland is de lagune. Wandelend over een smal pad bereik je de lagune Segoro Anakan in 1,5 uur wandelen. De lagune is prachtig. Een goudachtig strand begrensd de lagune aan een zijde, terwijl de lagune aan de andere drie zijdes is afgebakend door een stijle rotsformatie. Je kunt met de gids rond de lagune wandelen. Wandelen naar andere delen van het eiland is beperkt mogelijk.

ACCOMMODATIE:
Kamperen op het eiland Sempu

Dag 6: Ochtendwandeling, de hoogste groentetuinen van Oost-Java en hiken naar Kumbolo

Een vroege maar korte ochtendwandeling op het eiland is het begin van de dag. Terwijl jij een wandeling maakt, bereid het team je ontbijt voor.
Eenmaal ingepakt wandel je terug naar de boot en maak je de oversteek naar Sendang Biru. Vanaf Sendang Biru is het 4 a 5 uur rijden naar het bergdorp Ranu Pane in het Nationale Park Bromo-Tengger-Semeru. Voordat je het dorp bereikt, rijdt je langs de hoogste groentevelden van Oost-Java. Naast de hoogte zijn ook de steile hellingen indrukwekkend...
Eenmaal in Ranu Pane is het tijd voor een wandeling van zo'n 3 uur naar het meer Kumbolo. Lekker de benen strekken.

ACCOMMODATIE:
Kamperen aan het meer Kumbolo - dit meer is prachtig gelegen op de hellingen van de hoogste berg van Java, die ook een actieve vulkaan is; Mt. Semeru. De top van Mt. Semeru is 3676 m hoog. De vulkaan heeft iedere 20 minuten een mini uitbarsting. Geniet van een berglandschap aan een glorieus meer.

Dag 7: Relax, wandel rond het meer, of hike naar de top van de Semeru berg

Wat wil je doen vandaag? Je kunt ter plekke beslissen, maar het moet wel een unanieme beslissing zijn van de groep. Er zijn 3 opties:
1: uitrusten aan het meer
2: een wandeling rond het meer maken
3: de Semeru vulkaan bekllimmen

De zonsopkomst aan het meer is onvergetlijk; het warme water van het meer creëert een laagje mist in de koude ochtend lucht. Als je de dag aan het meer wilt besteden, overleg dan met je gids hoe je de dag wilt indelen. Hij heeft ongetwijfeld 10 ideeën voor je klaar.
Als je naar de top van de Semeru vulkaan wilt, dan start je hike na het ontbijt. Afhankelijk van de koerssnelheid duurt de wandeling naar Camp Kalimati 3 tot 5 uur. De volgende ochtend vertrek je om 02.00 uur om de zonsopkomst op de top te bewonderen.

Dag 8: De top van de hoogste berg van Java en een actie vulkaan: Semeru

Vanaf het kamp Kalimati naar de top van de Semeru is 3 tot 5 uur doorzetten. Het laatste stuk naar de top is het zwaarst. Je zet namelijk twee stappen omhoog en zakt er een naar beneden. Een groots uitzicht en het gevoel 'op de top van de wereld' te staan, is de beloning. Je kunt zowel de zee ten noorden als ten zuiden van Java zien; een moment om niet te vergeten. En, iedere 20 minuten barst de vulkaan uit: stenen en rook.
Na de zonsopkomst, rock-surf en wandel je terug naar het Kalimati kamp. Afdalen kost je slechts een uur. Neem een pause na deze uitzonderlijke ochtend en geniet van je klaargemaakte ontbijt. Hierna bereid je je voor op de terugwandeling naar het dorp Ranu Pane via Mt. Ayek-Ayek. In Ranu Pane krijg je een lunch, waarna je per Jeep over de savanne die de Bromo decoreert verder reist naar het dorp Cemara Lawang. Dit dorp ligt op een duizenden jaren oude kraterrand en biedt een prachtig uitzicht over het maanlandschap met daarin de Bromo vulkaan.

Als je de Semeru niet hebt beklommen, neem je ook de bovenstaande route terug naar Ranu Pane.


ACCOMMODATIE:
Kamperen op de kampeerplaats van Cemara Lawang - wacht rustig de zonsondergang af.

Dag 9: Bromo sunrise en ontdek de Hindu Tengger cultuur

Je kunt of in 2 uur naar de top van Mt. Pananjakan wandelen, of je met de Jeep laten brengen. Als je wilt wandelen, maar minder ver, zijn er ook andere uitzichtpunten die minder hoog liggen dan Mt. Pananjakan. Bewonder de zonsopkomst, die echt mystiek kan zijn. Langzaam veranderd het licht en de wereld om je heen.
Na de zonsopkomst daal je af en doorkruis je de zwarte zandzee. Eenmaal aan de voet van de Bromo is het nog zo'n 45 minuten naar de kraterrand, waarvan het laatste stuk over de trap.
Na Mt. Bromo bezoek je Hindoeïstische Tengger-dorpen waar de voorouders van koningen wonen die ooit Java regeerden. Bezoek de lokale markt, eet samen met een Tengger familie, misschien is er wel een trouwerij, of een begravenis. Het is in ieder geval interessant. Je kunt ook het kantoor van Vulkanologie bezoeken, waar de vulkanische activiteit van de Bromo vulkaan wordt bijgehouden. Waarschijnlijk loopt het dan al tegen de avond. Je laatste avond....


ACCOMMODATIE:
Kamperen op de kampeerplaats in Cemara Lawang

Dag 10: Afscheid nemen

Neem de tijd om je spulletjes te verzamelen en in te pakken. Eenmaal klaar voor vertrek? Dan brengen we je daarna naar Surabaya of Malang. Andere wensen? Laat het ons weten.

Inclusief | Exclusief

 • Pick up service in Surabaya of Malang
 • Al het nodige vervoer tijdens de reis
 • Kampeerbenodigdheden; tent, slaapmatje, en kookgerei, overnachtingen in hotels, homestays en 'campings' zoals aangegeven in de reisbeschrijving, volpensioen (in sommige gebieden is alleen Indonesisch eten beschikbaar) met frisdranken en drinkwater in redelijke hoeveelheden
 • Toegang tot de Nationale Parken en Natuurreservaten. Ranger tijdens het bezoek aan het eiland Sempu
 • Een ervaren Engels sprekende gids
 • Slaapzak
 • Reisverzekering
 • De reis naar Indonesië en weer terug
 • Visum
 • Snacks en dranken niet genoemd bij 'Inbegrepen' Alcoholische dranken
 • Fooi voor gidsen en dragers
 • Aanvullende uitgaves zoals souveniers en extra tours

Reislocatie

Created with Sketch. Java

Extra informatie

Wat maakt de plekken die je bezoekt zo bijzonder....?
KALIANDRA:
De Stichting Kaliandra werd in 1997 opgericht. Gelegen op een 40 ha groot landgoed op de koele en schilderachtige hellingen van de Arjuna berg net ten zuiden van Surabaya, werd het Kaliandra Resort en Wellness centrum opgericht om de activiteiten van de stichting te ondersteunen. Alle winst komt ten goede van de stichting die de lokale bevolking ondersteunt en de door biologisch te produceren en hun producten af te zetten en de natuur op de hellingen van de vulkaan beschermt. Kaliandra helpt de boeren organisch te produceren en zorgt voor een afzetmarkt van deze producten. Kaliandra produceert ook zelf biologische producten - gecertificieerd - die zij gebruikt in haar restaurant.

KONDANG MERAK:
Op het strand Kondang Merak komen zoet en zout water bij elkaar. Het was een ontmoetingsplek voor pauwen. At this beach fresh water meets sea water and used to be visited by many peacocks. Due to illegal hunting the peacock became extinct in this part of Java in the 1980s. The views are tempting, the beach line is long, the sand is clean and white, and the trees at the beach side compleet the picture to feel at ease.
At the beach's border one can find a variety of small marine animals such as octopus, sea urchins, sea cucumbers, small fish, and lobsters hiding in cracks in the reef.

SEMPU ISLAND:
Sempu is an island just 800 meters from the southern coast, about 70 km south of Malang city. Sempu can be accessed from Sendang Biru village, where one can find the biggest fish auction in Malang. The island is about 4 x 3.5 km. Its topography is largely rolling hills whose altitude ranges from 50 to 100 meters above sea level. The coastline consists mainly of limestone cliffs. The 877 hectares forested island was

KUMBOLO LAKE
This enchanting lake makes you smile at an altitude of 2,400 m. The lake looks like it is being regularly gardened by mother nature. The lake shines turquoise. Early morning when the sun rises a thin layer of fog coats the shiny water, while in the afternoon a fog envalopes the lake. In the night you can see the constellation of the stars, also called Milkyway.
It can get very cold at this hight near the lake. It is forbidden to swim in the lake as it is a drinking water resource.

MT. BROMO:
A lunarlike landscape of heroic proportions and surreal beauty, the volcanic Bromo region is one of Indonesia’s most breathtaking sights. Rising from the guts of the ancient Tengger caldera, Gunung Bromo (2392m) is one of three volcanoes to have emerged from a vast crater, stretching 10km across. Mt. Kursi (2581 m) and Mt. Batok (2440 m) flank Mt. Bromo. The smoking cone of Bromo stands in a sea of volcanic sand, surrounded by the towering cliffs of the crater’s edge. Just to the south, Mt. Semeru (3676 m) throws its shadow over the whole scene.
Over de prijs?
PRIJS PER PERSOON IN EURO
2 reizigers: 895
3 reizigers: 769
4-6 reizigers: 595
7-8 reizigers: 546
9-10 reizigers: 490
Created with Sketch.
vanaf €595,00

Meer mooie reizen